112

Brand i længe på landejendom ved Aulum: Fire historiske køretøjer reddet fra flammerne

Udgivet:30. september 2022, 10.15

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

AULUM En brand på en landejendom ved Videbækvej ved Aulum udviklede sig torsdag til en aktion, hvor målet var at få reddet fire historiske køretøjer.

Brandfolkene fik en første melding om, at der var ild i et fritliggende udhus, men det viste sig at være mere alvorligt.

- Det var ild i en hel længe til en gård, oplyser indsatsleder Peter Fjord Kristensen fra Brand & Redning Midtvest.

Allerede da brandfolkene fra Aulum kørte ud fra stationen, kunne de se en sort røgfane, og indsatslederen kunne også se røgen fra motorvejen, da han var på vej.

- Da vi kommer frem, er flammerne gået gennem taget, og branden er ved at brede sig til en længe, der er bygget vinkelret på, siger Peter Fjord Kristensen.

Læs også
Eftersøgt mand fra Haderup blev afsløret af et vidne på en restaurant Eftersøgt mand fra Haderup blev afsløret af et vidne på en restaurant
Læs også:
Eftersøgt mand fra Haderup blev afsløret af et vidne på en restaurant

Brandfolkene vidste i første omgang ikke, hvad der var inde i bygningen, men det fik de vished for, da ejeren af bygningen kom hjem.

- Ejeren siger, at han har fire historiske biler stående, og vores mål er herefter at få reddet bilerne ud, og det lykkedes, siger Peter Fjord Kristensen.

Han kaldte på assistance fra kollegerne i Feldborg, og der blev også hentet hjælp fra en vognmand, der havde en grab, som kunne få halmen fra længens førstesal ned på jorden.

Læs også
<span>Handicapformand fik stjålet sit P-kort:</span> Det er nogle usle mennesker, der gør det <span>Handicapformand fik stjålet sit P-kort:</span> Det er nogle usle mennesker, der gør det
Læs også:
Handicapformand fik stjålet sit P-kort: Det er nogle usle mennesker, der gør det

Det endte med et udbrændt tag på den ene længe, men det kunne have været meget værre, siger indsatslederen.

Han oplyser, at det var en skorstensfejer, som opdagede branden og slog alarm. Han skulle rutinemæssigt holde eftersyn på en skorsten på bygningen.

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere