Kirkegængere kan sove en halv time længere

Nye samarbejdsrelationer for præster betyder, at gudstjenestetider i Engesvang bliver ændret

Udgivet:28. december 2021, 13.30

Læsetid:2 minutter

Der bliver i begyndelsen af det nye år ændret på tiderne for gudstjenester i Engesvang. På billedet er det Cecilie Smith-Petersen. Foto: Hans Jørgen Hansen

ENGESVANG I det nye år kan kirkegængere i Engesvang få mulighed for at sove en halv time længere om søndagen. Gudstjenestetiderne bliver nemlig ændret. Det oplyser menighedsrådet i en pressemeddelelse.

Sognepræst Cecilie Smith-Petersen fortæller, at baggrunden er, at der senere på året bliver nye samarbejdsrelationer mellem præsterne på egnen. Hidtil er gudstjenester og kirkelige handlinger i Engesvang på sognepræstens fridage primært blevet varetaget af præster ved Ikast Kirke og pensionerede præster.

I fremtiden skal Engesvang Sogn i større grad dækkes ind i et samarbejde med præsten i Bording og den nye præst i Isenvad.

- Nu da præsterne i sognene Bording-Christianshede, Isenvad og Engesvang skal til at samarbejde mere, skal vi nok oftere have to tjenester søndag morgen - en tidlig i et nabosogn og højmessen hos os selv. Så det er lidt vigtigt, at vi rent faktisk kan nå at komme fra den ene kirke til den anden, inden den næste gudstjeneste begynder. Det er svært med de tider, vi har nu, siger Cecilie Smith-Petersen, som tilføjer.

- Derfor har menighedsrådet i Engesvang nu godkendt at flytte vores tider. Det vil måske kræve lidt tilvænning, men til gengæld kan man sove en halv time længere søndag morgen, siger præsten.

Omrokering

Fra 9. januar bliver gudstjenestetiderne i Engesvang ligesom i Bording og Christianshede, altså klokken 9 og 10.30.

Engesvang Sogn er tidligere blevet lovet en udvidelse af den præstelige betjening med 20 procent. Det blev bevilget i sammenhæng med beslutningen om at oprette en deltidspræstestilling som studenter- og ungdomspræst i Ikast. Det viste sig svært at få besat den stilling, og derfor har biskop Henrik Stubkjær besluttet, at der skal ske en større omrokering.

Præsten i Isenvad, der hidtil har været halvtids i Fonnesbæk, skal i fremtiden dele sin arbejdstid med Bording og Christianshede samt yde bistand til Engesvang. Fonnesbæk får til gengæld glæde af den kommende studenter- og ungdomspræst.

De nye præstestillinger bliver opslået i januar og ventes besat i løbet af foråret.

Engesvang har siden efteråret fået den lovede 20 procent forøgelse af præstedækningen. Det er sket med en vikar, nemlig Per Toftdahl, der ellers er pensioneret.

Når den nye præst er ansat, bliver afløsningen i Engesvang igen med forskellige præster, som dog primært vil være præstekollegerne i Bording-Christianshede og Isenvad.