Nye regler: Facebook sletter konti, hvis de misinformerer om covid-19

3. december 2021, 11.28

Uwe Max Jensen. Foto: Krestine Havemann/Polfoto

YTRINGSFRIHED For få dage siden fik jeg uden videre slettet min Facebookkonto, fordi jeg skrev om coronazisme. 1. december 2021 trådte nye regler i kraft på Facebook, der skærper reglerne yderligere. Hvis du skriver noget forkert om coronavirus, bliver din konto slettet omgående.

Jeg har i flere år talt om det bløde diktatur, som de amerikanske techgiganter ville indføre med tiden. De første år for døve øren. Nu er jeg kommet i tvivl om mit tidligere standpunkt - jeg tror, at »blødt diktatur« er for mild en betegnelse. Vi har efterhånden et fuldtonet diktatur, hvor det ikke er muligt at give udtryk for sine holdninger på platforme, hvor det har nogen som helst betydning.

Når meningsdiktaturet er effektueret - med støtte fra politikere, journalister, kunstnere og debattører - kan vi sandsynligvis se frem til et mere konkret og håndfast diktatur, hvor dissidenter eller folk, der er på tværs af konsensus, ikke kun vil blive frataget deres stemme i offentligheden, men også blive udsat for forskellige former for genopdragelse.

Indlæser debat