David Nielsen anerkender fan-effekt efter stemningsboykot

De medrejste AGF-fans lavede stemningsboykot mod Viborg, og David Nielsen har fuld forståelse for aktionen.

Udgivet:16. maj 2022, 06.15

Læsetid:2 minutter

/ Ritzau /

VIBORG Selvom AGF ser ud til at have sikret en ny sæson i Superligaen, så er krisen til at mærke i Aarhus.

Søndag aften til udebanekampen mod Viborg viste holdets fans deres utilfredshed ved at lave et stemningsboykot, der varede hele første halvleg.

Cheftræner David Nielsen har forståelse for tilskuernes store utilfredshed, og han hylder også deres betydning for holdets præstationer.

- Det er fint, at de er utilfredse med, hvordan vi har præsteret, for holdet har ikke gjort det godt nok i denne sæson, og det er vigtigt at sige.

- Tilskuernes effekt viser sit tydelige billede, hvis man kigger på første og anden halvleg i kampen. Når folk bakker holdet op, så kommer der en anden respons, og det skaber en helt anden stemning.

- Jeg har aldrig oplevet, at der har været en så stærk forbindelse mellem en fanskare og et fodboldhold som i den tid, jeg har været i AGF. Fansene betyder utrolig meget for alle omkring AGF, og det er åbenlyst, at vi har brug for hele fanskaren i øjeblikket, siger David Nielsen.

De medrejste AGF-fans havde medbragt bannere, hvor der malet med store bogstaver stod "konsekvenser nu" og "trøjen forpligter".

David Nielsen tror ikke, at det førstnævnte banner skulle været møntet på ham.

- Nej, det gør jeg ikke. Fansene må jo svare på, hvad de mener med det. Det er jo meget simpelt. De skulle bare have skrevet "David ud", så havde vi ikke været i tvivl om, hvad de mente, fortæller cheftræneren.

Jesper Hansen i AGF-målet bemærkede ikke den larmende stilhed fra AGF-fansene, men han har også fuld forståelse for deres frustration.

- Jeg var slet ikke klar over boykottet, men jeg kan sagtens forstå deres utilfredshed. Lige siden jeg kom til AGF, har jeg mærket, hvor passionerede de er på truppens vegne.

- Truppen deler deres frustration, og vi er klar over, at kvaliteten har været alt for svingende i foråret, siger Jesper Hansen.

Viborgs cheftræner, Jakob Friis, bemærkede heller ikke boykottet fra udebanetribunen, men påpeger, at gæsterne fra AGF blev bedre i takt med, at tilskuerne fik gang i stemningen.

- Jeg er for det meste meget fokuseret i kampens forløb, så jeg opfattede ikke, at der var stille i deres ende.

- AGF lagde et tryk i anden halvleg, og det var helt sikkert også med til, at fansene gav den lidt ekstra gas. Det har sikkert også virket den anden vej rundt for spillerne på banen, siger Jakob Friis.

I sidste spillerunde tager AGF hjemme imod FC Nordsjælland, hvor aarhusianerne skal forsøge at tage deres første sejr siden 18. februar.

/ritzau/