Ryd op på stranden: Tag med Race for Oceans

30. juli 2020, 10.44

Plastikaffald i havene er et stigende problem. Med eventen Race of Oceans vil motionister rydde op på Vestkysten. Foto: Polfoto

SØNDERVIG Affald af plastik i havene er et stigende problem for miljøet. Og det driver i land på strandene op langs Vestkysten.

Det skal samles op, mener folkene bag eventen Race for Oceans, der havde premiere i 2019 og nu gentages med start fredag 31. juli på Rømø. Over de næste 10 dage vil skiftende hold af motionister bevæge sig op langs Vestkysten og slutte i Skagen. Undervejs vil de samle affald på stranden sammen. Deltagerne kan selv vælge, om de vil løbe, gå eller padle langs stranden.

Race for Oceans kommer til Henne Strand søndag 2. august. Stranden ud for Nymindegab skal mandag 3. august rensens for plastikforurening. Og tirsdag er det så strandene ved Søndervig og ved Thorsminde, der får besøg af Race for Ocean.

Tidligere elitesvømmer Signe Simonsen er initiativtager til Race for Oceans.

- Alle kan være med uanset forudsætninger. Det er vigtigt, for den stigende plastikforurening er et fælles problem, siger Signe Simonsen i en pressemeddelelse.