Det er nu, der skal ryddes op

14. januar 2020, 09.23

Naturen lider under affald efterladt i forbindelse med nytårsaften, mener Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

OPRYDNING Statsminister Mette Frederiksen roste i sin nytårstale børn og unge i Danmark for deres indflydelse i forbindelse med at sætte klimaet på dagsordenen.

Denne ros er sikkert fortjent, men jeg vil alligevel dryppe lidt malurt i bægeret.

I forbindelse med gåture i villakvarterer umiddelbart efter nytår, kan man konstatere, at budskabet om at behandle naturen ordentligt ikke er trængt helt igennem hverken hos børn eller voksne.

Det flyder mange steder med efterladenskaber fra nytårsskyts og andet hærværk i forbindelse med nytårs-aften.

Især plastikstrimler eller konfetti er spredt udover større arealer samt plastikdutter fra raketter og skum fra sprayflasker, er noget naturen virkelig lider under. Ikke mindst dyrelivet.

Det er mig uforståeligt, at ansvarsbevidste voksne tillader såvel sig selv som børnene at sprede den slags materialer. Det er en primitiv måde at fejre nytår på samt en forurening af naturen, som ikke forvinder før om flere hundrede år.

Såfremt man vil gavne naturen, er det nu, der skal ryddes op og ikke kun en gang om efteråret, når børnene bliver ansporet til en oprydningsdag i naturen. Det er ikke kun politikkerne, der skal i gang med klimadagsordenen, det er hele Danmarks befolkning og især børnene. Det er jo dem, der har sat det hele i gang!