Farvel og tak: Midtbanetalent forlader FCM

22-årige Nikolaj Kirk skifter til Aarhus Fremad i 2. division

5. august 2020, 15.01

Midtbanetalentet Nikolaj Kirk - her i en Youth League-kamp mod Anderlecht for FCM’s U19-hold i 2016 - skifter til Aarhus Fremad i 2. division. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Som ungdomsspiller på FCM-akademiet var han til prøvetræning hos mægtige Bayern München, men seniorkarrieren har ikke formet sig, som hverken Nikolaj Kirk eller FC Midtjylland kunne ønske sig. Superliga-debuten og gennembruddet kom aldrig. Og nu har parterne taget konsekvensen.

Onsdag eftermiddag meddeler de nykårede danske mestre, at man med omgående virkning sender det 22-årige midtbanetalent videre til Aarhus Fremad i 2. division.

- Jeg glæder mig til at spille en masse kampe. Det er jo det, jeg har savnet de sidste par år, siger Nikolaj Kirk i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Han er fra Grønbjerg ved Spjald, og har fodboldmæssig fortid hos Spjald IF og Vildbjerg SF. Desuden står han noteret for optrædener på de danske U16-, U17- og U18-landshold.

Men springet op til etablering i seniorregi har været vanskelig for Nikolaj Kirk. Således har den pasningsstærke midtbanespiller været udlejet til både FCM’s engelske søsterklub, Brentford FC, hvor Kirk var en del af B-holdet samt til Stabæk i Norge.

I den netop afsluttede sæson var Kirk på leje i »ulvenes« satellitklub FC Fredericia i NordicBet Ligaen. Men uden den store succes. I den næstbedste række blev det kun til ni indhop i Fredericia-trøjen, men dog også til to scoringer.

FCM’s sportschef, Svend Graversen, ønsker Nikolaj Kirk held og lykke med det næste skridt i fodboldkarrieren.

- Vi takker Nikolaj for en god tid i FC Midtjylland, først på akademiet og dernæst i Brentford. Han har arbejdet hårdt og dedikeret, fastslår Svend Graversen i pressemeddelelsen.

Nikolaj Kirks kontrakt i FC Midtjylland udløb oprindeligt først i sommeren 2021, men han skifter altså nu til Aarhus Fremad, der i sidste sæson glippede oprykningen til 1. division.