Mobilkameraer fjernede eksistensgrundlaget: Fotoforretning i Ikast er gået konkurs

Kraftige kameraer i mobiltelefoner har været med til at fjerne eksistensgrundlaget for Kreuzfeldt Foto - Click Ikast

19. november 2019, 09.09

Kreuzfeldt Foto - Click Ikast på Strøget er lukket og åbner ikke igen. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST Lyset er slukket, og gitteret rullet for vinduerne hos Kreuzfeldt Foto - Click Ikast.

Fotoforretningen med adresse på Strøget 10 åbner ikke igen.

- Ganske kort: Butikken er konkurs. Det skete torsdag. Det har været den værste uge i mit liv, fortæller den tidligere indehaver, Erik Kreuzfeldt, der tydeligvis er meget berørt over situationen.

- Jeg har det frygtelig dårligt med det. For at sige det på jævnt dansk er det noget møg. Alt det, jeg har kæmpet for gennem 21 år, er revet væk. Det er virkelig hårdt, siger Erik Kreuzfeldt, der stiftede firmaet 1. maj 1998.

Markedet er udhulet

Engang kunne man leve af at forhandle videokameraer, spejlreflekskameraer, kikkerter og andre fysiske produkter, som går under kategorien hardware.

Men den teknologiske revolution, som mobiltelefoner har gennemgået de seneste år, har vendt op og ned på alt.

- Markedet for fysiske kameraer er langt hen ad vejen forsvundet. De få produkter, der er tilbage, er der næsten ingen avance på, og så er det virkelig svært at tjene penge, fortæller Erik Kreuzfeldt og fortsætter:

- Så har vi også over de seneste 10 år mistet en del af vores indtjening på at tage pasbilleder, fordi kommunen er begyndt selv at tilbyde det. Jeg vil anslå, at alene det med pasbillederne har kostet os 100.000 kroner om året.

Ens identitet forsvinder

Kreuzfeldt Foto har gennem en årrække haft et 70 kvadratmeter stort fotostudie, hvor Erik Kreuzfeldt blandt andet lavede portrætter af babyer, teenagere og familiegrupper. Også det er slut nu.

- På grund af konkursen kommer vi ikke i butikken eller studiet længere, siger Erik Kreuzfeldt, der stadig er rystet over at få revet tæppet væk under sig.

- Det er ikke kun vanskeligt for mig og min familie. Hvis man tror, det kun handler om penge, tager man fejl. Det er så ubehageligt at gå gennem. Det vil jeg ikke ønske for min værste fjende, siger Erik Kreuzfeldt.

- Når man driver en butik i en by som Ikast, så er det hele ens identitet, der forsvinder. Jeg har været fotohandler i 21 år. Når man går rundt i byen, så er det meget ofte som den person, folk ser en. Men det er man så en dag ikke længere, konstaterer han.

Søger nyt arbejde

Der skal jo mad på bordet, så den tidligere fotohandler har ikke tid til at sidde stille.

- Nu skal jeg ud at finde et nyt job. Jeg skal prøve noget helt andet. Jeg kunne godt tænke mig noget med salg, marketing, og produktion af billeder til sociale medier, siger Erik Kreuzfeldt, der for første gang i sit liv skal prøve at lave et cv.

Heldigvis har han noget at skrive på - og et godt netværk til at bekræfte de forskellige kompetencer.

- Jeg har en ret bred erfaring i undervisning fra ungdomsskolen, og jeg har været bestyrelsesformand for kæden bag Click Foto, hvor jeg var med til at sælge kæden til nye ejere i Tyskland. Så jeg har en bred baggrund, og mange ting, jeg kan kaste mig over, siger han.