Den politisk korrekte hadforbrydelse

Udgivet:28. maj 2021, 13.11

Læsetid:3 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: PR-foto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen. Viborgvej 101 1. Herning, blogger og debattør

OVERFALD I løbet af pinsen gik en video, hvor en familie bliver overfaldet verbalt, viralt. Flere politikere, både fra rød og blå blok, tog - med rette - dybt afstand fra videoen.

Jeg tager selvfølgelig også dybt afstand fra dette verbale overfald. Det skulle egentlig ikke være nødvendigt at skrive, men jeg gør det for at komme det sædvanlige racist- og nazistkort i forkøbet.

En familie med anden etnisk oprindelse blev verbalt overfaldet. Tåben, der angreb, råbte blandt andet »Fucking perkere, mand. Fuck nu hjem til jeres eget land«, mens familiens børn stod og så forskrækket på.

Flere politikere fra begge fløje har som sagt taget dybt afstand. Den her form for angreb på uskyldige mennesker hører ingen steder hjemme, slet ikke foran børn. Det kan man kun være enig i.

Man kan synes at migranter, for eksempel folk fra Syrien, skal rejse hjem til deres eget land, hjælpe med at bygge landet op, hjælpe med at bygge et demokrati op. Men det bør og kan debatteres i en ordentlig tone. Uden at hive de berygtede racist- og nazistkort frem.

Men for at vi kan få en ordentlig og seriøs debat, så bliver alle, specielt centrum-venstre, nød til at erkende, at racismen, hadforbrydelserne, går begge veje. Man skal ikke kun promovere de hadforbrydelser, der passer ind i ens egen vinkling.

Alle hadforbrydelser skal bekæmpes, diskuteres og fremvises. Tåberne, der begår hadforbrydelserne, skal udstilles. Om så tåberne er kridhvide, sorte, brune, gule, blå eller røde.

Men desværre er det efterhånden blevet sådan, at det kun er udvalgte hadforbrydelser, der går viralt, udvalgte hadforbrydelser, der bliver omtalt af pressen og politikerne. Udvalgte hadforbrydelser der får opmærksomhed.

De såkaldte politisk korrekte hadforbrydelser.

Det er som om, at den politiske korrekthed har nogle bestemte udvalgte kriterier, der skal være opfyldt, før journalister og politikere vil bruge tid og opmærksomhed på episoderne.

Migranter, personer af anden etnisk oprindelse, skal være involveret. Eller rettere sagt, det skal være denne gruppe, det skal gå ud over, ikke den modsatte vej rundt.

Er det personer af anden etnisk oprindelse, der er den angribende part, begår hadforbrydelser over for etniske danskere, så er der generelt tavshed fra den samme grupper, der nu er ude at markere sig.

Tavshed fra medier, tavshed fra de fleste politikere.

For lidt over en uge siden blev to homoseksuelle mænd overfaldet i Herning, da de mødte en gruppe unge af mellemøstlig og afrikansk oprindelse. En hadforbrydelse, der er endnu mere alvorlig, da der blev brugt fysisk vold. Men de personer, der nu er ude at tage dyb afstand fra angrebet på førnævnte familie, var totalt tavse, da hændelsen skete. Ikke et tweet, ikke et Facebook-opslag, ikke et indslag i Go’ Aften eller Go’ Morgen Danmark. Og stort set ingen avisartikler, slet ingen forsider.

For der var tale om personer af anden etnisk oprindelses angreb på etniske danskere. Noget der sker jævnligt, både verbalt og fysisk.

Men det passer ikke ind i den politisk korrekte vinkling.

Vi har gennem den seneste måned set, hvordan jødehadet i Europa er genopblusset. Årsagen er blandt andet den store udbredelse af islam i vesten og ikke mindst venstrefløjens retorik over for Israel.

Men det passer ikke ind i den politisk korrekte fortælling. Fortællingen om, at danskerne er racister, at indvandringen kun har bragt lyksaligheder med sig. Hvis man vil en ordentlig og seriøs debat, så bliver man nød til at tage alle fakta med ind i debatten, også de fakta, der i længden kan afsløre succesen - eller mangel på samme - af egen politik, egne holdninger og meninger.

Hvad de politisk korrekte ikke forstår er, at de ved at kvæle debatten, skjule fakta, ignorere hadforbrydelser, er med til at bidrage til den hårde tone. Er med til at få kedlen til at eksplodere.

Alle former for vold, hærværk og trusler, og ikke mindst hadforbrydelser, skal bekæmpes med alle de demokratiske midler, vi har.

Det kan ikke nytte noget, at der bliver sorteret i de historier, man tager frem. De historier man kæmper for.