Netop afgjort: Kæmpe begivenhed kommer til Herning

Herning bliver værtsby for europamesterskabet i Skills i 2024. Eventet kan tiltrække op mod 100.000 besøgende

16. september 2020, 15.37

EuroSkills er europamesterskabet i mere end 40 håndværksfag, hvor mere end 700 håndværkstalenter fra hele Europa deltager, og arrangementet forventes at lokke op mod 100.000 besøgende til Herning. Foto: Tom Laursen

HÅNDVÆRK Herning bliver værtsby for EuroSkills i 2024. Det bekræfter formanden for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, til Herning Folkeblad.

EuroSkills er europamesterskabet for håndværksfagene, og arrangementet forventes at bringe op mod 100.000 besøgende til Herning over tre konkurrencedage.

Selve arrangementet har 700 deltagere fra europæiske lande, som dyster om at være dygtigst i mere end 40 håndværksdiscipliner.

Det er Herning Kommune, Region Midtjylland, SkillsDenmark, Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, som står bag Danmarks bud om at blive værtsby. Disse parter har i dag afholdt generalforsamling med Skills-organisationer fra resten af Europa, hvor det blev afgjort, at det er Herning, som skal være vært for det store stævne.

Herning har tidligere været vært for DM i Skills i 2018.

Der var ingen andre konkurrenter om buddet, efter Holland trak sit bud som værtsby tilbage i sommers.

Jesper Juul Sørensen udtalte i den sammenhæng til Folkebladet, at man tøvede med at juble på grund af corona-usikkerheden i verden.

Læs også:
Jubel over Herning som værtsby for EuroSkills: Det er næsten så stort som VM i Ishockey
Abonnement

Finansieret af salg og sponsorater

Den forventede udgift til stævnet bliver 120 millioner kroner. Disse udgifter skal dækkes gennem indtægter fra salg af annoncer, akkrediteringspakker og kommercielle udstillere foruden sponsorater.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har derudover spædet til med 10 millioner kroner.

Herudover bidrager staten med 30 millioner kroner, mens Herning Kommune, Region Midtjylland og SkillsDenmark hver især bidrager med 5 millioner.

Stævnet afvikles hvert andet år og skulle have fundet sted i den Østrigske by Graz i år, men er flyttet til 2021 på grund af coronavirussen.

Der kommer dog ifølge Jesper Juul Sørensen ikke til at ske yderligere flytninger i programmet, når stævnet i 2022 finder sted i Sankt Petersborg i Rusland og i Herning i 2024.