Løn eller beliggenhed

Mandlige og kvindelige talenter fra Region Midtjylland har delvist forskellige forventninger til deres kommende arbejdsgivere

27. oktober 2020, 13.48

Unge akademikere vægter gode kolleger højest. Foto: Adobe Stock

ERHVERV Mandlige og kvindelige talenter i Region Midtjylland vægter gode kolleger og interessante arbejdsopgaver højest, når de skal vælge deres kommende arbejdsgiver. Men så hører enigheden op, for de mandlige talenter foretrækker løn og goder fremfor arbejdspladsens beliggenhed, som de kvindelige talenter vægter tredjehøjest på listen. Det viser undersøgelsen Young Professional Attraction Index (YPAI), som kan hjælpe virksomheder i Region Midtjylland med at tiltrække flere akademikere.

1.008 danske akademikere fra landets fem regioner har deltaget i årets undersøgelse, som Academic Work har udarbejdet i samarbejde med Kantar Gallup. I undersøgelsen lister akademikerne de ti værdier, som de vægter højest, når de skal vælge deres drømmearbejdsgiver.

Blandt disse såkaldte »young professionals« i Region Midtjylland er den vigtigste værdi hos en kommende arbejdsgiver gode kolleger og et godt arbejdsmiljø. Det svarer næsten 8 ud af 10 unge talenter. På andenpladsen kommer interessante arbejdsopgaver (58 procent), mens løn og arbejdspladsens beliggenhed deler en samlet tredjeplads (43 procent).

Gode kolleger vægter mest

På trods af at både mandlige og kvindelige talenter vægter gode kolleger højest, så er der flere kvinder, som ser denne værdi som den vigtigste i Region Midtjylland. Hvor det hos kvinderne er 8 ud af 10 (84 procent), der vægter denne højest, er det hos mændene 7 ud af 10 (70 procent). Ser man ligeledes på interessante arbejdsopgaver, der indtager en andenplads, vægter netop dette også højere hos kvinderne. Her er det 6 ud af 10 kvinder (62 procent), der fremhæver denne værdi som den vigtigste, mens det hos mændene er 5 ud af 10 (52 procent).

- Vi ser, at de bløde værdier i høj grad er det vigtigste, når kvindelige young professionals leder efter en arbejdsgiver. Som virksomhed i Region Midtjylland er det vigtigt, at I er tydelige om, hvilke bløde værdier, I kan tilbyde målgruppen. For kvinderne i denne region er interessante arbejdsopgaver og det, at virksomheden afspejler personlige værdier, vigtige parametre, fortæller Managing Director for Academic Work, Daniel Magnusson.

Ledelse er blevet vigtigere

De mandlige talenter vægter løn og øvrige fordele højere end de kvindelige talenter i Region Midtjylland. Hos kvinderne ryger lønnen helt ned på en femteplads.

- De mandlige young professionals værdsætter generelt hårde værdier som løn og fordele højere end kvinder, og vi ser samme tendens i de øvrige regioner og i de andre lande, vi har gennemført denne undersøgelse. Vi ser dog samtidig, at bløde værdier er blevet vigtigere for mænd i 2020, og de mandlige talenter i denne region vægter blandt andet udviklingsmuligheder højere end kvinder, fortæller Daniel Magnusson.

En god leder og et godt lederskab er generelt blevet langt vigtigere for young professionals i 2020. Dette afspejler sig også i Region Midtjylland, hvor en god leder og et godt lederskab vægtes højt hos både mandlige og kvindelige talenter.