Nekrolog: Midtpunktet med de mange titler

12. februar 2020, 13.44

Foto: Adobe Stock Photo

NEKROLOG 26. januar er Poul Chr. Jensen stille sovet ind. Poul Chr. Jensen var en mand med mange titler. Da Herning Folkeblad i forbindelse med hans 70-årsfødselsdag 7. juni 2001 skrev et portræt, blev det nævnt i indledningen, at fødselaren både var forhenværende varmemester, lagerchef, chauffør, landmand og slagteriarbejder.

Poul Chr. Jensen var oprindeligt fra Skjoldborg i Thy, og efter soldatertiden ved Jyske Dragonregiment i Randers og Holstebro blev han gift med Ulla Jensen fra Vinderup.

Efter noget tid i Holstebro købte parret en landbrugsejendom i Sevel, som de drev i otte år. Derefter flyttede de til Herning, hvor Poul Chr. Jensen først arbejdede som chauffør og senere knap 20 år som lagerchef hos Maibom Sko. Inden han gik på efterløn, arbejdede han som varmemester for Boligselskabet Lejerbo.

- Han elskede at være midtpunkt. Han var en rigtig hyggespreder, der elskede god mad og vin og gerne fortalte vittigheder og lavede sjov, siger datteren Tina Hansen.

I 1970’erne og 1980’erne var han politisk aktiv i partiet Retsforbundet, og han var opstillet til både Ringkøbing Amtsråd og Herning Byråd for partiet.

I 1991 mistede Poul Chr. Jensen sin hustru, Ulla Jensen, som han havde været gift med i 37 år.

Datteren Tina Hansen fortæller, at Poul Chr. Jensen i de sidste 10 år af sit liv tilbragte en masse tid sammen med en ny veninde, Edith Jensen. De var blandt andet ude at danse sammen.

Poul Chr. Jensen var en handelsmand hele livet, der både tog på kræmmermarked og i genbrugsbutikker, og han både købte og solgte forskellige ting og sager.

De sidste halvandet år af sit liv boede han på plejehjem, sidst plejecenter Lindegaard, og ifølge datteren var han rigtig glad for stedet.

- Han fik en god afslutning, siger Tina Hansen.

Poul Chr. Jensen efterlader sig to børn og syv børnebørn.

- jahove