Borgmester med Ørnhøj-rødder træder ind i toppen af DGI

Pia Allerslev voksede op i Ørnhøj og fik sine første foreningserfaringer i Vestjylland. Nu kan hun skrive medlem af DGI’s hovedbestyrelse på sit i forvejen omfangsrige cv

17. november 2020, 11.52

Pia Allerslev, tidligere V-borgmester i København, skal som nyt medlem af DGI’s hovedbestyrelse være med til at få Foreningsdanmark godt gennem corona-krisen. Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

UDNÆVNELSE DGI kan med valget af 48-årige Pia Allerslev til sin hovedbestyrelse se frem til at få en erfaren kvinde i sine rækker.

Mest kendt er Pia Allerslev - der er født og opvokset i Ørnhøj - for sin politiske karriere, hvor hun har siddet i Københavns Borgerrepræsentation i 16 år, valgt ind for Venstre. Hun har i den periode været såvel kultur- og fritidsborgmester som børne- og ungdomsborgmester, før hun stoppede med udgangen af 2017.

Nu glæder hun sig til arbejdet som hovedbestyrelsesmedlem i DGI, fortæller hun i en pressemeddelelse:

- DGI har været en bærende del af mit foreningsfællesskab. Jeg er vokset op i Vestjylland, og her er det DGI, der er tæt på foreningerne. Så nu bygger jeg oven på det, der startede, da jeg var frivillig træner og leder som 13-14-årig. Senere har jeg i mange år som kulturborgmester i København haft en mere politisk tilgang til DGI, og jeg ved, at der sker virkelig mange fantastiske ting i disse år.

Krævende tid for DGI

Efter Pia Allerslev forlod Københavns Borgerrepræsentation har hun involveret sig i bestyrelsesarbejde, og er aktuelt formand for Hafnia-Hallen i København, Uppercut Danseteater, Girltalk og CP Danmark. Derudover er hun chef for partnerskaber og fundraising i Børneulykkesfonden samt partner i kommunikationsbureauet Sincera.

Hun træder ind i hovedbestyrelsen i en krævende tid for DGI, for corona har sat sit præg på både DGI og idrætsforeningerne i 2020 og vil også til at gøre det de næste år.

- Jeg er meget imponeret over, hvordan udfordringerne er blevet håndteret. Der har været brug for en klar og høj røst til at råbe ministre, borgmestre og embedsmænd op, og det er i høj grad lykkedes DGI at levere et klart og tydeligt budskab om, hvor vigtigt foreningsglæde og bevægelse er - også i en tid præget af corona, siger Pia Allerslev.

Hun er samtidig imponeret over idrætsforeningerne, der har vist stor kreativitet for at holde aktiviteterne i gang.

Slået tilbage til start

- Men jeg er også bekymret. For jeg kan se, at der er foreninger, der bløder og er slået tilbage til start. Nogle af de mennesker, der har allermest brug for foreningslivet, har valgt det fra - og det bliver et stort arbejde at få dem tilbage til Foreningsdanmark, siger Pia Allerslev.

Hun bor i København med sin mand, direktør Henrik Uth, og hendes to børn, Freja og Valdemar.