Er det pumaen fra Herning?: Kvinde spotter stort kattedyr ved Vejle

Tilbage i 2019 mente flere personer, at de havde set en puma i Herning-området. Nu fortæller en kvinde, at hun har set et pumalignende dyr ved en rasteplads i Vejle

Udgivet:31. marts 2022, 09.35

Læsetid:3 minutter

Illustration: Anton Skovbjerg

HERNING/VEJLE Tilbage i september 2019 var Herning på den anden ende. Flere borgere påstod, at de havde set et stort pumalignende kattedyr i og omkring Herning.

På trods af en enkelt øjenvidneberetning og et par anmeldelser til politiet, kom der aldrig beviser, der endegyldigt kunne overbevise alle skeptikerne om, at der rent faktisk havde været en puma i Herning.

Læs også
<span>Puma spottet i forhave i Lind:</span> Hovedet dukkede pludselig op i vinduet <span>Puma spottet i forhave i Lind:</span> Hovedet dukkede pludselig op i vinduet
Læs også:
Puma spottet i forhave i Lind: Hovedet dukkede pludselig op i vinduet

Nu bliver der imidlertid pustet liv til pumamysteriet igen.

En 34-årig skolelærer skulle angiveligt have set en puma i Vejle. Det fortæller hun til Vejle Amts Folkeblad.

Det skete tirsdag eftermiddag omkring klokken 15.45, hvor hun holdt ind på en rasteplads i det sydlige Vejle.

- Der er en skrænt på rastepladsen og oppe på toppen af skrænten - cirka 12 meter fra mig - går et stort brunligt dyr. Jeg vil skyde på, at det var 60 centimeter højt og nok 180 centimeter lang fra snudespids til halespids. Den havde en brunlig med kort pels, små ører og halen er ret tyk og lige tyk hele vejen, fortæller kvinden til avisen.

Hele oplevelsen varede 10 sekunder, inden dyret forsvandt igen.

- Den ænser ikke mig, men forsvinder bag skrænten, og min første indskydelse er, at jeg må løbe efter den og tage et billede, for ellers er der ingen, der vil tro mig. De signaler min krop sender mig - jeg får nærmest kuldegysninger - overbeviser mig dog om, at det ikke er en god idé, så det gør jeg ikke, siger kvinden, som ønsker at være anonym.

Dermed er det første gang siden 2019, at der har været en formodet puma-observation i Danmark.

Fra Gl. Rye til Vamdrup

Det var dog ikke kun i Herning, at en puma skulle være set det år. 17. marts blev et stort kattedyr set i Gl. Rye. Dagen efter blev et puma-lignende dyr set i Funder, mens en tysk turist 1. maj spottede en puma ved motorvejsafkørslen på E20 ved Vamdrup nær Kolding.

Læs også
<span>Puma-spotting:</span> Her mener folk at have set en puma <span>Puma-spotting:</span> Her mener folk at have set en puma
Læs også:
Puma-spotting: Her mener folk at have set en puma

11. maj var det så en kondiløber i Vejle, der så et stort kattedyr, mens et lignende dyr blev set ved Hylke nær Skanderborg 21. maj.

Pumaen i Lind

I september var det så i Herning, hvor en formodet puma blev det helt store samtaleemne.

Det begyndte da Peter Engsted fra Lind stod frem og fortalte om sit 20 sekunder lange møde med det store kattedyr en nat, hvor han ikke kunne sove.

Herning Folkeblad talte med Lindboen kort efter oplevelsen og genbesøgte ham et par måneder senere, hvor han stadig var sikker i sin sag.

- Jo mere jeg tænker på det, jo mere sikker bliver jeg på, at jeg har ret. Det, at der har været så mange observationer, tyder på, at der har været et eller andet. Jeg er ikke zoolog, så om det lige præcis er en puma, det ved jeg ikke, men den har den farve, den størrelse, og hvis det ikke var en puma, så kan det næsten kun have været en ung hunløve. Så jeg er faktisk temmelig sikker, sagde han dengang.

Læs også
<span>En puma gik forbi i forhaven:</span> Hernings første pumaspotter fortryder kun én ting <span>En puma gik forbi i forhaven:</span> Hernings første pumaspotter fortryder kun én ting
Læs også:
En puma gik forbi i forhaven: Hernings første pumaspotter fortryder kun én ting

Kort tid efter modtog politiet en anmeldelse fra en kvinde, der havde observeret et pumalignende dyr ved Fuglsang Sø.

Læs også
Pumaen er set ved Fuglsang Sø Pumaen er set ved Fuglsang Sø
Læs også:
Pumaen er set ved Fuglsang Sø

Et par dage senere indløb der endnu en anmeldelse. Endnu en gang var et stort kattedyr blevet set ved tæt ved søen - denne gang af en løber.

Læs også
<span>Pumaen set igen:</span> Løber overrasket ved Fuglsang Sø <span>Pumaen set igen:</span> Løber overrasket ved Fuglsang Sø
Læs også:
Pumaen set igen: Løber overrasket ved Fuglsang Sø

Hvad tror du? Har der været en puma, er historien en and eller har der været tale om en stor kat? Stem i afstemningen herunder:

Loading...

Indlæser debat