Ny tidsplan for Gødstrup-hospital: Vil flytte ind i september 2021

Med de opdaterede tidsplaner forventes det, at hospitalet i Gødstrup står færdig i maj 2021, og at flytning kan begynde i september 2021

25. november 2020, 16.40

Endnu engang er tidsplanen for hospitalsflytningen til Gødstrup rykket. Nu forventer Hospitalsenheden Vest at flytte ind i september til næste år.  Foto: Henrik Ole Jensen. Foto: Henrik Ole Jensen

GØDSTRUP Byggeriet af storsygehuset i Gødstrup har bragt mange forsinkelser med sig, og tidsplanen er derfor blevet justeret flere gange. Men nu er en ny indflytningsdato klar.

I en pressemeddelelse oplyser Hospitalsenheden Vest onsdag, at man efter aftale med Regionsrådet har gennemgået planerne for den endelige færdiggørelse med entreprenørerne, og at man vurderer, at indflytningen til Regionshospitalet Gødstrup kan startes op i september 2021 og afsluttes i oktober 2021, når de nuværende hospitalsmatrikler i Herning og Holstebro er samlet i Gødstrup.

Det psykiatriske hospital, forsknings- og uddannelsescenter Nido Danmark og den ene etape af hospitalet i Gødstrup er afleveret til hospitalets egen klargøring, test og træning. Og på grundlag af de opdaterede tidsplaner forventes en færdiggørelse af det samlede hospital i maj 2021 og altså flytning med opstart i september 2021.

Folkebladet har tidligere interviewet de canadiske flytteeksperter fra rådgivningsfirma Health Care Relocations, som er hyret til opgaven med at hjælpe med hospitalsflytningen, og de forklarede, at flytningen af hospitalerne i Herning og Holstebro vil tage seks til syv uger.

Kræver is i maven

Byggeriet af Gødstrup-hospitalet er i sin slutfase. Det er nu vurderingen, at entreprenørerne vil kunne færdiggøre byggeriet, og at test, de nødvendige godkendelser og det samlede hospitals aktivering, kan være på plads til sommeren 2021, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

- Det kræver is i maven, benhård styring og tæt koordinering af mange projekter at komme helt i mål. Men vi er absolut i den sidste fase, siger han i pressemeddelelsen og understreger, at tidsplanerne er lagt med den viden og de erfaringer, som er i projektet på nuværende tidspunkt.

- Fremdriften på byggepladsen og i hospitalets egne forberedelser vil blive fulgt meget tæt. For hospitalet er stort og rummer en teknologisk kompleksitet, hvor der ikke gives en 100 procent garanti for, at planerne holder, siger hospitalsdirektøren og tilføjer:

- Vi handler på den viden, vi har nu, og derfor sætter vi gang i de personaleprocesser, som skal sikre, at personale og organisation er klar til flytning efter sommerferien. Personalet har i lang tid set frem til både flytningen og denne afklaring. Vi har booket projektets canadiske flytterådgiver til opgaven.

Baggrunden for udmeldingen er, at der mandag 30. november skal gives en orientering til Hospitalsudvalget i Region Midtjylland om, hvornår det store kvalitetsfondsbyggeri på i alt 148.000 kvadratmeter forventes klar til indflytning og brug.