Opera med festivalkor

Nystartet kor med mere end 25 sangere deltager i Herning Opera Festival

Udgivet:28. august 2021, 06.28

Læsetid:1 minut

Det vigtigt, at operaverdenens kormusik får en plads i byens operafestival, mener Mads Bille. Foto: Tom Laursen

1 år siden

HERNING Ved Herning Opera Festival i weekenden præsenterer festivalen for første gang HOF-Koret.

Koret består af af professionelle sangere - og dem, der er godt på vej til at blive det. Koret vil gøre det muligt at præsentere Herning Opera Festivals publikum for de helt store romantiske operakor.

Herning Opera Festivals operakor, eller HOF-Koret, består af mere end 25 sangere - professionelle sangere sammen med de sangere fra MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor, der er på vej på konservatoriet.

- Det har længe været festivalens ønske at kunne præsentere de iørefaldende kor, som er en fast del af en opera. Korene, som er en vigtig del af især de store, romantiske operaer, er ofte lige så kendte og elskede som nogle af arierne. Dem vil vi nu kunne præsentere for festivalens publikum, fortæller Mads Bille, som er festivalens kunstneriske leder, i en pressemeddelelse.

- Herning Opera Festival skiller sig ud fra langt de fleste nationale og internationale festivaler. Normalt udspringer en operafestival fra enten et operahus, et symfoniorkester eller en anden professionel musikinstitution. Herning rummer endnu ikke hverken et symfoniorkester eller et operahus. Herning Opera Festival udspringer af talentmiljøet på Den Jyske Sangskole og af MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor. Det er derfor vigtigt, at også operaverdenens kormusik får en plads i byens operafestival, forklarer Mads Bille.

Meget kraftigt instrument

HOF-Koret bliver i år dirigeret af dirigenten for Herning Kirkes Drengekor, Charlotte Rowan.

- Et operakor er et helt særligt og meget kraftigt instrument. Det består af sopran-, alt-, tenor- og basstemmer. Og jer glæder mig til at præsentere noget at det allerbedste og festligste fra operakorrepertoiret i forbindelse med afslutningskoncerten: »De tre tenorer vender tilbage«, fortæller hun.