Nye uddannelser hitter i Herning

Mange drømmer om at læse til sygeplejerske hos VIA i Herning. Også skatteuddannelsen har fat i de unge

6. juli 2020, 08.14

VIA har modtaget 818 ansøgninger. Foto: Flemming Hansen

UDDANNELSE Der ser ud til at blive kamp om pladserne på VIAs nye sygeplejerskeuddannelse i Herning. Da ansøgningsfristen udløb søndag klokken 12, havde VIA University College ifølge de foreløbige tal modtaget 94 ansøgninger til uddannelsen. Af dem har godt halvdelen uddannelsen som deres førsteprioritet.

Uddannelsen i Herning er en såkaldt uddannelsesstation, hvor de studerende tager halvdelen af uddannelsen på VIA’s campus i Herning og den resterende del på Campus Holstebro. Sygeplejerskeuddannelsen er dimensioneret fra politisk hold, og VIA har fået mulighed for at oprette 40 studiepladser i Herning.

Masser af job at få

Det glæder Jonna Frølich, der er uddannelsesdekan for VIA Sygeplejerskeuddannelsen i hele Region Midtjylland, at uddannelsen i Herning ser ud til at komme så godt fra start.

- Det er meget glædeligt, at vi har fået mere end dobbelt så mange ansøgere, end vi har plads til på vores nye uddannelsesstation i Herning. Vi ser meget frem til at byde vores første Herning-hold af nye sygeplejerskestuderende velkommen efter sommerferien og klæde dem godt på til at komme ud på arbejdsmarkedet, hvor der er hårdt brug for deres viden og kompetencer, siger hun.

Allerede nu er det mange steder i regionen ikke muligt at få ledige sygeplejestillinger besat, fordi der er mangel på sygeplejersker. Ledigheden er under 0,5 procent.

- Med det nye regionshospital i Gødstrup bliver det lokale behov for flere sygeplejersker endnu større. Derfor er vi rigtigt glade for, at vi nu også kan uddanne helt lokalt, så rekrutteringsgrundlaget på sigt bliver udvidet markant, siger Jonna Frølich.

Skat har også godt fat

Sidste år åbnede VIA en uddannelse til Professionsbachelor i Skat, og ansøgningstallet er i år steget med fem procent. I alt er der tikket 57 ansøgninger ind til den uddannelse - de 22 af dem er førsteprioritetsansøgninger til de 40 pladser.

Også det glæder uddannelsesleder Morten Bøhm, der kan se tilbage på det første studieår uden et eneste frafald på uddannelsen.

- Jeg er rigtig glad for, at vi allerede på år to af uddannelsen oplever så fin en søgning. De unge har fået øje på os, og jeg glæder mig meget til at byde et nyt hold velkommen, siger han.

I alt har VIA fået 818 ansøgninger til de forskellige uddannelser i Herning.