Under VM i ridning: FCM får midlertidig hjemmebane i Randers

MCH Arena danner i august ramme for VM i ridesport. Det betyder, at FC Midtjyllands hjemmekampe i en periode ikke kan spilles i Herning

Udgivet:15. maj 2022, 16.20

Læsetid:2 minutter

I torsdags spillede FCM hjemme mod Brøndby på MCH Arena. Til august kommer klubben til spille et mindre antal hjemmekampe på Cepheus Park i Randers, og dermed må fansene også en tur med bussen for at støtte holdet på "hjemmebane". Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Fra 6. til 14. august arrangeres VM i ridning med base hos MCH Messecenter Herning. Også MCH Arena, der ejes af Herning Kommune og MCH, skal bruges til konkurrencer, og derfor kan FC Midtjylland i en periode ikke spille sine hjemmekampe på arenaen.

Turneringsplanen i den kommende 3F Superliga-sæson tilrettelægges med det hensyn, at FCM så vidt muligt spiller på udebane i den pågældende periode. Skulle FCM blive tildelt nogle hjemmekampe i den perioden, skal de spilles på Cepheus Park i Randers. Det oplyser FCM på sin hjemmeside.

- Vi har længe haft en positiv dialog med Divisionsforeningen, som betyder, at vi så vidt muligt kan spille udebanekampe i den periode. Turneringsudvalget er positivt indstillede på, at det skal berøre færrest mulige hjemmekampe. Modsat kender vi endnu ikke programmet for europæiske kampe, som afhænger af ligaplacering og lodtrækning, men vi håber, at det kan lade sig gøre at spille på udebane, hvis en kvalifikationskamp kolliderer med VM-arrangementet, forklarer Preben Rokkjær, der er marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

God dialog med Randers

- Vi har haft en rigtig god dialog med Randers FC, som netop har spillet europæisk fodbold og har et stadion, der er godkendt til at bruge i UEFA-regi. De er villige til at hjælpe os med at afvikle de hjemmekampe, som eventuelt kommer til at ligge i den pågældende periode, understreger han.

På den anden side af VM står MCH Arena klar som en hybridbane, der kombinerer en mindre mængde kunstgræs med ægte græs. Sidste sommer påbegyndte arbejdet, der sikrer en meget slidstræk bane, når projektet er gennemført.

- Når VM i ridesport er overstået, får vi anlagt en hybridbane. Sidste sommer blev hele fundamentet til en hybridbane etableret, og der mangler kun selve græsset og kunstfibre, som kan anlægges lige efter VM i ridesport. Vi glæder os til, at vi snart har en topmoderne bane klar til brug. Det er forudsætning for vores sportslige ambitioner at have den bedst mulige bane, og der er en hybridbane vejen frem, siger Preben Rokkjær.

Håber på forståelse

FCM-direktøren er med på, at det kan give nogle udfordringer for publikum i den periode.

- Vi er super kede af den gene, det medfører for vores fans, sponsorer, medarbejdere og frivillige, der skal flytte i den her periode. Omvendt håber vi også, at der er forståelse for, at VM i ridesport er med til at gøre, at vi fortsat nyder godt af det samspil, der er mellem MCH, Herning Kommune og FC Midtjylland, påpeger Preben Rokkjær.

- Vi har et rigtigt godt samarbejde med MCH og Herning Kommune, hvor vi hjælper hinanden, når det er muligt. VM i ridesport forventes at have 200.000 gæster og 200 millioner seere på verdensplan, så det er en enestående mulighed for Herning at få så stor en begivenhed til byen, siger han.

Så snart turneringsplanen for superligaen og UEFA-kampene ligger fast, vil klubben hurtigt muligt melde ud, hvilke kampe der bliver berørt.

Indlæser debat