Graverjournalist fylder rundt

Udgivet:28. november 2022, 11.03

Læsetid:1 minut

Graverjournalist Bo Lundgaard blev 60 år fredag 25. november. Han har været ansat på Herning Folkeblad i 17 år. Foto: Tom Laursen

2 måneder siden

Bo Lundgaard er drevet af nysgerrighed og undren, og der ligger et stort arbejde med at researche foran ham, når han graver sig ned i en ny sag.

- Når vi får et tip om ting eller hører noget, har jeg svært ved ikke at bide mig fast, siger Bo Lundgaard.

I 2020 modtog han den journalistiske hæderspris »Den Gyldne Blok« for en artikelserie om byggeaffald i Rind Plantage. Han har også skrevet om Herning Kommunes kritisable salg af grønne områder i Gjellerup, og tilbage i 2015 var der Marius-sagen: Marius Youbi fra Cameroun blev udvist af Danmark, men han fik senere opholdstilladelse, blandt andet på baggrund af Bo Lundgaards artikler.

Fredagens fødselar laver også andet end graverjournalistik. Fra hans skarpe pen flyder der også reportager, features og portrætter ind i spalterne.

Næste år til februar kan folkeblads-journalisten fejre 25-årsjubilæum i dansk presse. I sin ungdom sejlede han verden rundt på fragtskibe, inden han blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1998. Bo Lundgaard har været ansat i Udenrigsministeriet, på Kristeligt Dagblad, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Fyns Amts Avis. Han har været 17 år på Herning Folkeblad.

Han bor i Gjellerup med ægtefællen Vibeke. Han er far til to voksne døtre. BERG

Indlæser debat