Fredagskrimi: Blue Fox sejrede i straffeslag

Herning Blue Fox slog topholdet Frederikshavn White Hawks i et medrivende og tempofyldt topbrag efter straffeslagskonkurrence

15. oktober 2021, 20.31

Hele holdet tiljubler målmand Emil Kruse efter den afgørende strafferedning over for Christopher Frederiksen. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY Sæsonrekord på lægterne og sejr på isen i topbraget mellem ligaens nummer ét og to.

Kvik Hockey Arena gyngede fredag aften, da Herning Blue Fox slog Frederikshavn White Hawks 2-1 efter straffeslagskonkurrence foran 1923 tilskuere.

Målvogter Emil Kruse blev sammen med topscorer Mathias Bau Hansen heltene i straffeslagskonkurrencen. Den svenske keeper diskede op med tre redninger på fire forsøg, og Mathias Bau Hansen scorede på begge sine forsøg i den højdramatiske afgørelse.

Frederikshavns førstekeeper Tadeas Galansky udgik med, hvad der lignede en lyskeskade, i straffeslagskonkurrencen og blev erstattet af herningensiske Mathias Seldrup til det fjerde og sidste forsøg. Mathias Bau scorede således på begge målmænd.

Forud for det fortættede drama gik 65 minutters intens ishockey med fart i skøjterne, men også styr på defensiven. Herning og Frederikshavn er de to hold, der har indkasseret færrest mål i sæsonen i Metal Ligaen, og det kunne også ses.

Læs også
Se billederne: Herning Blue Fox vandt topkamp foran tæt på 2000 tilskuere
Abonnement

Dumme udvisninger kostede

Markus Jensen sørgede for en drømmestart på anden periode efter en målløs første periode. Men han og Herning fik venlig hjælp af Frederikshavns Christopher Frederiksen, der smed pucken væk på egen blå linje. Blue Fox-topscorer Mathias Bau samlede den løse skive op og spillede Markus Jensen, der kom i fuld fart og udplacerede Tadeas Galansky med et præcist hug op i nærmeste målhjørne til 1-0.

Føringen var fortjent efter en stærk og fokuseret første periode fra »rævene«. Men i stedet for at bygge videre på det fine udgangspunkt inviterede Blue Fox gæsterne ind i kampen med tre unødvendige udvisninger. De to første taget af yngstemanden Lukas Bang i ufarlige situationer.

Godt boxplay styrede dog Herning til pausen med føringen i behold.

Men fjerde udvisning blev straffet godt fem minutter inde i tredje periode. Frederikshavn satte et godt angreb op, hvor lettiske Kirils Galoha blev sat op til skud fra bag mål, og tjekkiske Radim Piroutek udnyttede den løse ripost.

Blue Fox var i teten i slutfasen, men uden at tvinge Tadeas Galansky til store redninger. Det ændrede sig i overtidsperioden, hvor både Markus Jensen, Mathias Bau og Morten Poulsen kom til store chancer i tre-mod-tre-spillet.

Men afgørelsen faldt først i straffeslagskonkurrencen, og den faldt ud til Hernings fordel.

I tabellen har Blue Fox nu 23 point for 12 kampe på andenpladsen i Metal Ligaen. Frederikshavn er fortsat nummer ét med nu 25 point for 13 kampe.

Næste kamp venter på onsdag, når Blue Fox får besøg af bundholdet Rødovre Mighty Bulls i Kvik Hockey Arena.

Læs også
Matchvinder Mathias Bau: De ting, vi arbejder med, lykkes i kamp
Abonnement

Indlæser debat