Ikast-firma på opkøb i Tyskland

Ikast-firmaet KK Wind Solutions har været på indkøbstur til Tyskland

Udgivet:13. juni 2022, 20.08

Læsetid:1 minut

KK Wind udvider forretningen i Tyskland og får blandt andet en udviklingsafdeling og et testcenter med i handlen. Foto: PR-foto

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

OPKØB KK Wind Solutuions - der producerer styresystemer til vindmøller - har købt tyske ConverterTecs udviklingsafdeling, IP-portfolio, samt et testcenter. Det oplyser Ikast-firmaet i en pressemeddelelse.

Tyske ConverterTec er, som navnet antyder, tekniske specialister i transformation af strøm i vindmølleindustrien. Virksomheden har eksisteret i godt 25 år og har leveret mere end 24.000 konverterinstallationer til vindmølleparker - både på land og til vands - i 50 forskellige lande.

- Vi ønsker at tage en ledende rolle i at fremskynde overgangen til vedvarende energikilder. Med ConverterTecs bemærkelsesværdige R&D-evner og enestående referenceliste vil vi levere de bedst mulige strømtransformations-løsninger og udvide vores nye industrier som for eksempel Power-to-X, siger René Balle, chief technology officer hos KK Wind Solutions.

I de kommende måneder vil KK Wind Solutions sikre en kontinuerlig drift af det opkøbte R&D-team og omhyggeligt integreres i virksomheden, hvilket gør overgangen så problemfri som muligt for kunder, leverandører og medarbejdere.

Med købet vil KK Wind Solutions lave et center til strømtransformation i Tyskland.

- Med et udviklingscenter får vi højtuddannede medarbejdere med avancerede kompetencer og designekspertise inden for strømkonvertering, hvilket gør KK i stand til at levere teknologisk innovation og design, der øger ydeevne og pålideligheden. Sammen med vores eksisterende fabrikker i Polen, Indien, Taiwan og Danmark er KK Wind Solutions unikt positioneret til at påtage sig storstilede strømtransformations-projekter, fortæller han - og tilføjer, at begge parter i handlen er blevet enige om ikke at oplyse prisen eller andre vilkår for købet.

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere