Ugens bolig: Totalrenoveret lejlighed med gode lysindfald

Villalejligheden i Herning er gennemrenoveret med respekt for sjæl og atmosfære. Man har på adressen egen have med flere terrasser, hvor man kan nyde solen hele dagen

28. maj 2021, 08.53

Adressen »Th. Nielsens Gade 83, st.« afslører, at det er stuelejligheden i denne villa, som for kort tid siden er landet på det lokale boligmarked. Ifølge Home Herning, der har boligen til salg, er det en attraktiv beliggenhed, hvor man er tæt på byen og Mindeparken. Foto: Home Herning

BOLIG Destinationen for ugens bolig er denne gang Th. Nielsens Gade 83 i Herning, som ligger tæt på Mindeparken. Her ser vi nærmere på den totalrenoverede villalejlighed, der ligger i hævet stueplan.

- Hele lejligheden er gennemgribende renoveret. Den er i den grad indflytningsklar - der er ikke noget, som skal laves, fortæller Per Kofoed, der er ejendomsmægler hos Home Herning.

Lejligheden ligger i en villa, som er opført i 1938 - og det har man haft for øje i forbindelse med renoveringen.

- Den er totalrenoveret med respekt for husets oprindelige arkitektur, lyder det fra ejendomsmægleren, der blandt andet fremhæver de originale trægulve i flere rum.

Hele lejligheden har gennemgået en omfattende renovering, men det har været med respekt for den oprindelige charme og sjæl. Blandt andet er de originale trægulve stadig at finde i stuen, som ses her, og spisestuen. Foto: Home Herning

I entréen har man eksempelvis bevaret panelerne fra villaens oprindelse. Entréen skaber en åben sammenhæng mellem resten af lejligheden, hvis 92 kvadratmeter indeholder badeværelse, soveværelse, stue, spisestue og køkken.

Køkkenet fik den helt store renoveringsomgang i 2014. Samme år kom der nye vinduer i ejerlejligheden. Tre år senere blev det så badeværelsets tur. Det hele er klaret med fokus på kvalitet og moderne elementer.

Uderum med to terrasser

De originale trægulve har man bevaret i stue og spisestue, som bindes sammen af en fransk dobbeltdør.

- De to sammenhængende stuer er lejlighedens homespot. Her er et gennemgående lys, og der er masser af plads, fortæller Per Kofoed og tilføjer, at man har højt til loftet i lejligheden.

Man kan lukke af mellem stue og spisestue ved hjælp af den franske dobbeltdør, som er med til at skabe en charmerende atmosfære i lejligheden. Foto: Home Herning

- De høje lofter og de store vinduer giver en helt fantastisk rumvirkning og super gode lysindfald hele dagen, siger han.

Fra spisestuen har man udgang til den hævede træterrasse med trappe ned til lejlighedens private have.

- Herfra har man udsigt til den overdækkede træterrasse, som er anlagt bagerst i haven. Der er altid sol på en af terrasserne, fortæller Per Kofoed.

Han uddyber, at haven både er velanlagt og velplejet.

Den private have hører udelukkende til denne lejlighed. I bunden af haven er denne træterrasse, hvor man ugenert kan nyde solen hele dagen. Foto: Home Herning

Flere gode kvadratmeter

Hvis vi rykker inden for igen, har man udover lejlighedens 92 kvadratmeter flere af slagsen i kælderen, som råder over vaskerum og tre disponible rum.

- Det er nogle rigtigt gode rum. I et af rummene er der et helt nyt og topmoderne varmeanlæg - kun til denne lejlighed, siger Per Kofoed.

Han uddyber, at man som ejer af villalejligheden også kommer til at råde over en parkeringsplads på grunden samt den tidligere garage.

- Garagen fungerer lige nu som et rigtigt fint værksted, fortæller han.

Men nye ejere behøver som tidligere skrevet ikke at gå i værkstedet, da den centralt beliggende villalejlighed er lige til at rykke sine flyttekasser ind i.

- Lejligheden ligger i gåafstand til gågaden og herningCentret. Og så er den genbo til Mindeparken, siger han om placeringen.

Lejligheden er til salg hos Home Herning, som har prissat den til 1.850.000 kroner.

Det lyse køkken blev totalrenoveret for syv år siden - i 2014. Det er opført med hvide elementer fra Designa og indbyggede hårde hvidevarer. Foto: Home Herning

Ugens bolig

Th. Nielsens Gade 83, st.

7400 Herning

Kontant: 1.850.000 kr.

Udbetaling: 95.000 kr.

Ejerudgift: 1378 kr.

Byggeår: 1938

Energimærke: D

Boligareal: 92 m2

Mægler:

Home Herning

Dalgas Plads 7B

7400 Herning

Tlf: 9627 4500