FCM - først en Jakob Poulsen og nu en Jesper Hansen?

18. marts 2021, 10.56

Jesper Hansen og Jakob Poulsen: Foto: Flemming Hansen og Henrik Ole Jensen

LÆSERBREV Så har Kasper Hjulmand netop udtaget målmand Jonas Lössl som en af tre målmænd til DBU’s landshold til kampene mod Israel, Moldova og Østrig.

For 10 dage siden havde man ikke set dette komme og slet ikke målmand Jesper Hansen?

Jesper Hansen har præsteret i foråret og i særdeleshed i de sidste kampe mod Brøndby og Lyngby. Da så alt lyst ud og den store drøm om landsholdsudtagelse og et kommende EM var lige om hjørnet. Så faldt bomben. Brian Priske meddelte Jesper Hansen, at af »taktiske grunde«, så skulle han starte på bænken mod AGF?

Overfor pressen erkender Brian Priske, at beslutningen ikke har været nem, da Jesper Hansen har gjort det fantastisk for FCM over en lang periode (siden 2017). Brian Priske slår yderligere fast, at skiftet ikke er ensbetydende med, at Jonas Lössl også står i kampen mod FCK om en uge.

Men, men, Jonas Lössl kom til at stå pokalkampen mod OB og weekendens kamp mod FCK.

Hvorfor ændre noget til AGF kampen, når det fungerer med Jesper Hansen - jo af »taktiske grunde«?

Da landsholdets skal udtages om godt en uge, så var det absolut sidste frist for FCM’s forhandlere af kontrakten med Jonas Lössl at holde deres del af aftalen og opfylde hans ønske: »Uafhængigt af FCM er det klart, at jeg søgte væk fra Everton for at få spilletid, fordi jeg gerne vil med til EM, siger Lössl«.

Operationen lykkedes, for Jonas Lössl har opnået landsholdsudtagelse på baggrund af blot tre kampe på en uge.

Læs også
FCM-keeper udtaget til landskamp i Herning - to FCM'ere til U21-EM

Hypotesen er: Hvad hvis Jesper Hansen havde stået de tre kampe, var det så blevet ham?

Brian Priske har gentagne gange udtalt på tv: »Jeg har aldrig lovet nogen en plads på holdet«.

Det kan være ganske rigtigt, men hvad gør man som cheftræner, når den sportslige ledelse kommer og siger, at vi har lovet Jonas Lössl, at gøre vores til, at han kan komme til EM?

Cheftræner Brian Priske retter ind efter den sportslige ledelse og sætter Jesper Hansen på bænken med begrundelsen »af taktiske grunde«, for Jesper Hansen har »desværre« ikke spillet sig af eller er faldet i niveau.

Skurken er den sportslige ledelse. For at opnå Jonas Lössls underskrift på kontrakten, så lover de ham spilletid, så han kan spille sig til en plads på EM-landsholdet. Ved denne handling bliver konsekvensen, at Jesper Hansen samtidig fratages muligheden herfor. Beslutningen gør, at den reelle sportslige konkurrence mellem de to målmænd ikke længere er eksisterende, hvilket er uhørt og respektløst overfor Jesper Hansen. Cheftræner Brian Priske står nu med aben og skal forklare Jesper Hansen, at »af taktiske grunde« er han henvist til bænken.

Med Jonas Lössls landsholdsudtagelse så glem alt om åben konkurrence. Nu vil det klæde Brian Priske, at han tager ulden ud af munden, er ærlig og tilkendegiver over for omverdenen, at målmandsskiftet er en realitet mellem Jesper Hansen og Jonas Lössl. Andet vil jo ikke give nogen mening.

Jakob Poulsen fik forlænget sin kontrakt for så kort tid efter »på grund af alder og ikke grundet spillemæssig niveau« at blive vraget, da Evander skulle have pladsen på holdet.

Jesper Hansen fik forlænget sin kontrakt for så kort tid efter »af taktiske grunde« - ikke for at have spillet sig af eller faldet i niveau - men fordi Jonas Lössl var lovet pladsen på holdet.

Jeg synes, at FCM’s behandling af de to store klubprofiler Jakob Poulsen og nu Jesper Hansen, som har repræsenteret klubben på bedste vis, er gjort respektløst og med dårlig stil. Jesper Hansens frustrationer er meget forståelige for på et splitsekund hiver den sportslige ledelse tæppet væk under ham. Professionel fodbold når det er værst.

Jeg har svært ved at få det til at harmonere med de FCM-værdier, som klubben/ledelsen ellers ynder at profilere sig med, som for eksempel »FC Midtjylland er en familieklub, hvor man tager sig af hinanden, samtidig med at vi stiller store krav«. Ledelsen har åbenbart ikke lært af måden Jakob Poulsen måtte forlade klubben på.

Er der ikke uro i spillertruppen, så kan klubben da selv skabe den.

Læs mere:
Jakob Poulsen får hadefulde beskeder efter skifte til Viborg: Vidste godt, at det ville ske
+Abonnement