Hunden bliver fodret med sin egen hale

Udgivet:26. januar 2023, 09.24

Læsetid:2 minutter

Per Nielsen. Foto: Privatfoto

Af Per Nielsen. Børglumvej 33 Herning, kredsformand Herning Nord for Socialdemokratiet

2 måneder siden

BESPARELSER Netop hjemkommet fra dagens byrådsmøde, et møde som på alle måder har været et trist og træls møde med nedskæringer i den nære velfærd for alle de borgere, som har mest brug for hjælp.

Så er det, at spørgsmålene kommer for hvad nu? Hvad skal brugerne på Minihøjskolen nu gøre? Hvad dage skal der være lukket? Hvad dage skal den enkelte bruger ikke komme og være en del af et velfungerende miljø og bare blive hjemme, måske for nedrullede gardiner og intet ellers?

Hvor skal brugerne på Nørrevænget så være, når deres sted lukkes? Hvor skal pædagogerne hen? Forsvinder de unge bare ud i den blå luft? Eller hvad? For et sted skal de være, og et sted skal der være styr på tingene, hvad puttes de ind i?

Kender jeg politik ret, så er der kun sparet papirspenge, og i længden bliver det bare dyrere, sådan har besparelser på besparelser altid været, man flytter rundt, lukker noget og åbner andet, flytter folk hen hvor der ikke er plads, så skal der tilbygges og gøres ved, så er enhver besparelse væk.

Så længe der er mennesker involveret i besparelser, så flyttes kun pengene rundt, det kan vi som samfund ikke vedblive at holde til.

Akkurat det samme på Kastaniegården i Aulum, et velfungerende center for beboere som kommer fra nærområdet, skal de så holde op med at blive gamle i Aulum-området? Så der ikke kommer flere ældre, eller skal de smides rundt i kommunen? Langt fra deres pårørende? Åbenbart, da man jo allerede er i gang med at melde ingen pladser i Aulum - åbenbart er Sunds næste stop. Hvad så når Sunds er fyldt? For folk bliver vel også ældre i den del af kommunen. Det minder om hunden, der bliver fodret med sin egen hale.

Indlæser debat