På vandring gennem Ikast-Brande Kommune

Fodslaw inviterer på De tre Byers Vandring - en gåtur gennem kommunen fra Ikast til Brande og Nørre Snede og retur

9. juli 2021, 10.45

Ikast-Brande Fodslaw inviterer igen på en 24-timers-vandring på 100 kilometer gennem kommunen: fra Ikast over Brande og Nørre Snede og retur igen. Foto: Privatfoto

IKAST De tre byers vandring er navnet på en hel ny aktivitet i den lokale Fodslaw-forening, som 6.-7. august inviterer på en to dage lang gåtur gennem kommunen.

Foreningen skriver i en pressemeddelelse, at vandreturen har sit udspring i de tidligere 24-timersvandringer, som Fodslaw har arrangeret i 25 år. Men tiden er til at tænke nyt.

Den nye tur/rute har start i Ikast fredag aften, og vandrerne begiver sig af sted mod Brande. Turen fortsætter lørdag morgen til Nørre Snede og retur til Ikast. I alt er det en op til 100 kilometer lang tur gennem kommunen.

Til fods gennem natten

I arrangementet er der tre ruter: en 100 kilometer lang tur, en tur på 56 kilometer og en tur på 44 kilometer.

For ruterne på 100 og 56 kilometer er der start fredag aften 6. august fra Hyldgårdsskolen i Ikast. Det er samme rute, som skal tilbagelægges i aften- og nattetimerne.

På første etape bliver deltagerne guidet rundt af en fører, som vil gå med en hastighed af seks kilometer i timen.

Der er indlagt rastepladser/depoter med rimelige afstande, så deltagerne behøver ikke selv at medbringe fortæring og drikkevarer. Deltagerne har 12 timer til denne distance.

20 frivillige hjælpere står klar til at servicere deltagerne, som efter morgenmaden vælger, om de vil nøjes med de 56 kilometer og køres tilbage til Ikast, eller de vil fortsætte mod Nørre Snede og tage de resterende 44 kilometer med.

Mens vandrene har haft travlt med at tilbagelægge kilometerne, er det blevet lørdag, og deltagerne på den korte rute køres ud til rasten for at koble sig på den anden etape mod Ikast.

Ikast-Brande Fodslaw tilbyder deltagere på 44-kilometer-ruten at blive kørt fra Hyldgårdsskolen og til morgenmadsrasten.

Deltagerne betaler en samlet pris for deres deltagelse, og med i prisen er lette drikkevarer, mad, snack og andre lækkerier. Der kan dog også købes nogle drikkevarer med lidt mere spræl i.

Hjælp med vablerne

Der tilbydes også sanitetshjælp både undervejs og efter turen.

Det er før set, at deltagere har fået vabler eller hudafskrabninger ved at gå i for små sko eller forkerte sko. Fodslaw har dog ikke ekstra sko til rådighed, men undervejs eller efter turen kan det nok være godt at få kigget på dette problem.

Alle deltagere på den sidste del af ruten har 11 timer til deres tur og skal være inde på Hyldgårdsskolen inden lørdag klokken 18. Her kan deltagerne vælge at spise med ved fællesspisningen samt overnatte, da de kan være meget trætte efter deres tur og derfor ikke skal ud i trafikken.

For at sådan et arrangement skal lykkes, er det nødvendigt at tilmelde sig inden 20. juli. På foreningens hjemmeside er der yderligere oplysninger.

- Endnu er der ikke så mange tilmeldte, men som regel tilmelder deltagerne sig også i sidste øjeblik. Vi har fået flere tilkendegivelser på, at konceptet lige er noget for dem. Så vi håber, at tilmeldingerne snart begynder at strømme ind, siger Inger-Marie Nielsen fra Ikast-Brande Fodslaw.

Arrangørerne håber på godt gå-vejr. Det vil sige tørvejr, men det er der endnu ingen, der har turdet spå om.

Indlæser debat...