112

Fra døgnrapporten: Nyt offer for populært trick - 81-årig kvinde fra Snejbjerg franarret 10.000 kroner

Her er dagens sager fra politiets døgnrapport

Udgivet:06. december 2022, 10.49

Læsetid:3 minutter

2 måneder siden

Nyt offer for populært trick: Fik narret 10.000 kroner fra kvinde fra Snejbjerg

SNEJBJERG En 81-årig kvinde fra Snejbjerg blev mandag eftermiddag franarret 10.000 kroner med et meget benyttet trick.

Kvinden blev kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra hendes bank. Han fortalte, at andre var i gang med at stjæle penge fra hendes konto, og at han derfor skulle bede om koden til hendes dankort, så han kunne spærre kontoen.

Samtidig ville han sende en medarbejder forbi hende for at hente kortet, hvilket også skete. Ifølge politiet talte manden i telefon med kvinden i en time, før han pludselig lagde på.

Efterfølgende fandt kvinden ud af, at de 10.000 kroner var trukket på kontoen ved hævning i en pengeautomat hos Handelsbanken i Bredgade i Herning.

- Vi kan kun advare igen. Lad være med at tro på, at de ringer fra banken på den måde. Er man i tvivl, skal man ringe til banken for at kontrollere, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

---

Tyveri fra kælderrum i Gjellerup: Gardiner meldt stjålet

GJELLERUP Politiet modtog mandag en anmeldelse om tyveri fra et kælderrum på Tolstedparken i Gjellerup. Man skal bruge rette nøgle for at komme ind i kælderrummet, hvorfra der er stjålet gardiner til en værdi af 5800 kroner, oplyser politiet.

---

Butiksdetektiv satte det lange ben foran: Indhentede to butikstyve i Herning

HERNING En butiksdetektiv fik mandag indhentet to unge mennesker, der havde forsøgt at stjæle vitamindrikke fra Føtex i Bredgade.

Politiet blev kontaktet klokken 15.25, og betjente kunne kortvarigt anholde og sigte en 19-årig mand fra Holstebro og en 17-årig kvinde fra Grenå for tyveri.

De sociale myndigheder og den 17-åriges værge blev kontaktet. Det er normal procedure i sager med personer under 18 år.

---

Ung mand indlagt på psykiatrisk afdeling: Satte ild til julepynt på sit værelse

GRØNBJERG En 19-årig mand blev mandag varetægtsfængslet i surrogat i fire uger. Han er blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling, efter at han søndag aften satte ild til noget julepynt på sit værelse hos Fonden Sparta på Grønbjergvej i Kodal ved Grønbjerg.

Brandfolk og politi blev søndag aften alarmeret af personalet, som opdagede røgudviklingen fra den unge mands værelse. Det viste sig, at den 19-årige mand havde sat ild til julepynten, lagt det på en bedroller og kørt den ind under sin seng. Derefter forlod han værelset.

Der skete brandskade på seng og gulvtæppe, men ingen personer kom noget til.

---

Eftermiddagstyve på Lars Nielsens Vej

BRANDE Der blev mandag sidst på eftermiddagen begået indbrud i en villa på Lars Nielsens Vej i Brande.

Her blev der i tidsrummet mellem klokken 16.15 til 17.50 brudt et vindue op med et koben.

Udbyttet blev en oplader til en mobil­telefon samt et ur.

---

Tørstig butikstyv afsløret på video

BRANDE En 24-årig mand fra Brande troede formentlig, at han var sluppet heldigt fra et butikstyveri i Netto mandag aften, men han blev klogere, da politiet senere bankede på døren til hans bopæl.

Ved 20-tiden var den unge mand åbenbart blevet overmandet af en tørst og var gået i Netto, hvor han sikrede sig nogle Tuborg-dåseøl samt nogle energidrikke af mærket Red Bull.

Der var drikkevarer for i alt 453 kroner, som han forlod forretningen med uden at afregne.

Ansatte i forretningen fik dog øje på tyveriet på videoovervågningen og genkendte også tyven.

Derefter var det en enkel sag at fortælle politiet om mandens identitet, og en patrulje opsøgte herefter den 24-årige på bopælen og sigtede ham for tyveriet.

---