Volley og vokseværk

21. januar 2020, 14.47

Volleykids har efterhånden været på banen i mange år hos Ikast KFUM Volley, der er Danmarks førende, når det gælder ungdomsarbejdet. Dette billede stammer fra et udendørs stævne. Foto: Henrik Ole Jensen

ikast KFUM Volleyball i Ikast er landets førende, når det gælder de yngste spillere.

Klubben har omkring 300 medlemmer, men har store ambitioner om at blive endnu flere, især i aldersgruppen 6-12-årige.

Hidtil har volleysporten i Ikast haft »hovedsæde« på Hyldgårdskolen, men på det seneste har man spredt aktiviteterne til også at omfatte Østre og Nordre Skole.

Det betyder, at endnu flere har fået muligheden for at snuse til sporten gennem kidsvolley.

Træningen er i gang på alle tre skoler, men det kniber gevaldigt med udstyret på de »nye« skoler.

På Østre Skole bruger man blot en almindelig snor, der gør det ud for et net, mens man på Nordre Skole anvender helt almindelige volleynet, hvilket langt fra er optimalt, når det handler om træning af de yngste spillere.

Ikast KFUM har i øjeblikket omkring 50 volleykids, og de træner typisk i grupper på 15-20 spillere.

Fra klubbens side har man indhentet tilbud på et volleysæt beregnet til børn, der omfatter specielle stolper, net og vogn. Den slags koster 21.253,50 kroner.

Derfor har man fra klubbens side rettet henvendelse til Folkeoplysningsudvalget og bedt om økonomisk hjælp til nyt udstyr til både Østre og Nordre Skole.

Udvalget har fundet penge i udviklings- og aktivitetspuljen, men kan dog kun imødekomme halvdelen af ansøgningen, så Ikast KFUM Volley må altså selv skrabe yderligere godt 20.000 kroner sammen, hvis man ønsker det helt rigtige udstyr til deres volleykids på begge skoler.