Nye Borgerlige kan, skal og vil leve videre

Udgivet:20. marts 2023, 12.12

Læsetid:2 minutter

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

3 måneder siden

KRISE-TANKER Venstre er i krise, Nye Borgerlige er i krise og SVM-regeringen taber voldsomt af sine andele af vælgeropbakningen, hedder det i meningsmålinger. Der er nok, medier kan betegne som kriser i det politiske univers her til lands.

Ved seneste folketingsvalg fik Nye Borgerlige seks mandater valgt ind i Folketinget. Mette Thiesen var den første, der forlod NB-folketingsgruppen. Ikke på grund af politiske uoverensstemmelser, men på grund af at hendes samlever ikke kunne opføre sig ordentlig. Mette Thiesen forlod ikke Nye Borgerlige på grund af at hun ikke fortsat er enige i partiet politik. Tværtimod.

Så var det den unge og nyvalgte Mikkel Bjørn, der forlod NB-folketingsgruppen og skiftede til DF. Heller ikke i dette tilfælde på grund af uenighed om det politiske, men fordi han gjorde oprør mod Lars Boje Mathiesen adfærd og behandling af det nyvalgte folketingsmedlem. Altså to fra Nye Borgerliges gruppe forlod partiet og er nu i Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

Den næste, der forlod Nye Borgerlige, forlod ikke partiet, fordi han selv ville, men fordi han blev ekslkuderet af en enig hovedbestyrelse i Nye Borgerlige. Enhver, der har læst om, hvorledes Lars Boje Mathiesen opførte sig og stillede krav til partiet vedrørende økonomi, hvor han ville garanteres med omkring 50.000 kroner hver måned i fire år frem, udover sit folketingsvederlag på omkring 775.000 kroner årligt.

Lars Boje Mathiesen har åbenbart det sindelag, at han først og fremmest ville udbytte Nye Borgerlige som en økonomisk malkeko, som skulle udnyttes helt langt ud over det rimelige. Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige var selvfølgelig tvunget til at ekskludere Lars Boje Mathiesen.

Vi, som troede at Lars Boje Mathiesen var optaget af fremme Nye Borgerliges politik, må konstatere, at han havde søgt valg på grund af at han manglede et job og ville have sig sikret en god indkomst. Lars Boje Mathiesen havde tidligere uden held forsøgt sig i et andet parti.

Jeg har kæmpe respekt for Pernille Vermund. At hun nu påtager sig at gøre, hvad hun kan, og ofrer sig fuld ud i partiets tjeneste i Nye Borgerlige, og sikkert vil hun blive indsat som partiformand igen.

Personligt ønsker jeg at stemme på et parti, der gør Danmark rigere og danskerne friere, og som har den mest ældrevenlige politik af alle partier på Christiansborg. Dette får jeg ved at stemme på Nye Borgerlige. Og selvsagt de kristne værdier betyder så meget for mig, at jeg støtter Nye Borgerlige, fordi det er partiet, der ønsker indvandrerpolitikken styret derhen, hvor den ikke medfører, at Danmark bliver mere og mere muslimsk.

Vi har brug for Nye Borgerlige som værn imod at vore kristne værdier ikke bliver tromlet ned at koranens budskaber.

Indlæser debat