Herningsholm flytter uddannelser til Ikast: - Et kæmpe scoop for byen

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier rykker it-uddannelser til Ikast. Det vækker glæde i kommunen

10. januar 2020, 16.56

I dag er der cirka 115 elever på data- og kommunikationsuddannelsen. Det er blandt andet i denne bygning, som vender ud mod Thomas Poulsens Allé, at de studerende fremover skal modtage undervisning. Foto: Jette Aaes

IKAST - Det er et kæmpe scoop for Ikast og Ikast-Brande Kommune!

Ordene kommer fra en glad kommunaldirektør Flemming Storgaard, da han fortæller til Herning Folkeblad, at Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier flytter to uddannelser fra Herning til Ikast.

Fra 1. februar vil bygningerne, der tidligere husede Vestre Skole, igen blive brugt til undervisning. Denne gang er det imidlertid ikke folkeskoleelever, som skal tage plads i lokalerne. Derimod vil kommende it-specialister og eksperter kunne få deres uddannelse i Ikast.

Det drejer sig om uddannelserne af data- og kommunikationselever, herunder it-supportere.

Gevinst for hele byen

Flemming Storgaard kalder det en gevinst, at man som by og kommune får mulighed for at blive hjemsted for de to uddannelser, og at det på længere sigt kan skabe flere arbejdspladser.

- Det er nogle meget attraktive uddannelser, og foruden at jeg forventer, at det vil skabe flere arbejdspladser, tror jeg også, at vores caféliv, vores butiksliv samt vores sports- og foreningsliv vil få glæde af de nye uddannelser og de kommende studerende, fortæller Flemming Storgaard.

Uddannelsen til it-supporter varer to et halvt til tre år. Den anden uddannelse er datateknikeruddannelsen, og den varer fem til fem et halvt år.

Allerede i begyndelsen af februar vil de første studerende rykke til Ikast. Det sker som et led i, at Ikast skal huse et nyt praktikcenter for de studerende, som endnu ikke har fundet en praktikplads. Når der er flest studerende, forventer Herningsholm at have mellem 100 og 140.

Ikast var et nemt valg

I løbet af 2020 flytter hele data-og kommunikationsuddannelsen fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier fra Lillelundvej i Herning til Ikast.

Ifølge Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, sker flytningen for at styrke data- og kommunikationsafdelingen på én lokation.

- Baggrunden for flytningen er derudover også, at vi på Lillelundvej ville mangle noget plads. Vi har en positiv elevudvikling, og derfor er det også rart med den nye mulighed, lyder det fra Allan Kortnum, der minder om, at Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier er hele områdets uddannelse.

Herningsholm-direktøren glæder sig over et øget elevtal og ser frem til de kommende år:

- Herningsholm har siden august 2017 udbudt hele data- og kommunikationsuddannelsen og oplever fortsat vækst på uddannelsen, da den først er fuldt implementeret med alle hovedforløb og specialer i 2021. Det har derfor været vigtigt at finde nogle gode og egnede rammer, som kan rumme alle uddannelsens aktiviteter - også på langt sigt, forklarer Allan Kortnum.

Han kalder derudover valget af den tidligere Vestre Skole for et nemt et af slagsen.

- Det er jo, fordi placeringen er helt optimal. Det ligger tæt på vores afdeling på Bøgildvej, hvor vi i forvejen har mediegrafikeruddannelsen og dele af kontor- og handelsskoleuddannelserne, siger Allan Kortnum og fremhæver også, at uddannelserne vil ligge optimalt i forhold til bus- og togtransport.

Helt konkret har Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier lejet fløjen, som vender ud mod Thomas Poulsens Allé samt Hovedbygningens første- og andensal.

Vigtigt med nærhed

Også borgmester Ib Lauritsen (V) glæder sig over nyheden. Han finder det vigtigt med en nærhed til uddannelsesmuligheder og til de studerende.

- Som kommune arbejder vi hele tiden på at skabe de bedste rammebetingelser for vores virksomheder - herunder at sikre dem kvalificeret arbejdskraft. Det kan nærheden til de to uddannelser hjælpe med til, fortæller borgmesteren.

- Et kig i krystalkuglen viser klart, at virksomhederne får brug for endnu flere it-kompetencer for at klare sig i konkurrencen, og jeg er sikker på, at en nærhed til uddannelserne vil gøre, at endnu flere virksomheder får øjnene op for mulighederne for at få enten praktikanter tilknyttet eller at få ansat en ny it-medarbejder, lyder det fra Ib Lauritsen.