Artikel giver ikke et retvisende billede af Kibæk

13. februar 2020, 07.01

Foto: Adobe Stock Photo

SAFARI Overskriften hentyder til en artikel i Herning Folkeblad mandag 10. februar, hvor en journalist og en fotograf besøger Kibæk.

Man kalder det »Safaritur med hækkeløb« - en særlig journalistisk stil, som - får man indtryk af - er en undskyldning for at besøge et område uden overhovedet at gøre sig nogle forberedelser, inden man kommer.

Læs artiklen her
Fra Ukraine på kort besøg: Nu klipper de hæk
+Abonnement

De ankommer til Kibæk Krydsfelt lørdag over middag og burde vide, at vinterferien er i gang - for de flestes vedkommende allerede fra fredag ved arbejdstids ophør. Som bruger af Krydsfeltet ved jeg, at der er et utal af mennesker, der passerer igennem i ugens løb, og på det tidspunkt, de ankommer, er der adgang til fitnesscentret, som ligger på 1. sal, men man skal have en nøglebrik for at komme ind. Hvis de havde gjort deres forarbejde ville de vide, at der i Kibæk er et rigt kulturliv; her vil jeg nævne Alhuset, hvor der er masser af arrangementer i løbet af ugen hovedsageligt drevet af frivillige. I sognehuset er der seriøse foredrag cirka en gang om ugen. I Kibæk Mølle bliver der holdt koncerter med jævne mellemrum, og man har netop startet et nyt initiativ, »Kulturmøllen« kalder man det, og første arrangement er med Steffen Brandt. Jeg skriver dette, fordi jeg ikke mener, at artiklen »Safaritur med hækkeløb« giver et retvisende billede af, hvad der sker i Kibæk, og jeg føler, at de mange frivillige, der gør en kæmpeindsats i området, bliver nedgjort på en billig og ufølsom måde i artiklen.