Herning er en flaskehals for nye folkeskove

Udgivet:15. november 2021, 11.25

Læsetid:1 minut

Troels Thylstrup. Foto: PR-foto

2 år siden

NATUR Onsdag 10. november sendte Growing Trees Network en pressemeddelelse ud med en opfordring om at få kommunerne til at bidrage med jord til folkeskove.

Fordelene ved skovrejsning er mange. Blandt andet bidrages der til CO2-reduktion, skabes levesteder for vildt og andet fauna og samtidig får vi endnu flere stedet at gå ture og nyde naturen, hvilket bidrager til folkesundheden.

Growing Trees Network samarbejder med Naturstyrelsen og planter primært oven på vandmagasiner, så der - da folkeskovene drives økologisk - sikres færre pesticider og andre giftstoffer i vores allesammens drikkevand.

Hvis vi alle i Herning Kommune donerede et enkelt træ til en folkeskov, som kommunen stillede land til rådighed for, kunne vi sammen fjerne over 100 ton CO2 om året med en skov på størrelse med cirka 30 fodboldbaner og samtidig være med til at sikre godt grundvand for de kommende generationer.

Herning er, målt på areal, Danmarks tredjestørste kommune. Derfor må der også findes jord, som det er muligt at rejse folkeskov på. Der har tidligere været projekter med rejsning af skov i kommunen. Det bør der arbejdes på at gøre igen.