Farvel til Operaen i Midten

Flemming Vistisen lægger taktstokken efter 17 år i den midt- og vestjyske kulturinstitution

26. marts 2021, 12.13

Operachef Flemming Vistisen, Operaen i Midten, overlader dirigentstokken til nye kræfter efter 17 år. Foto: Ole Mortensen

OPERA - Opera er ikke det, der rager længst op i kulturlandskabet i Midt- og Vestjylland. Vil man skabe forestillinger med sungne replikker, som folk i Humlum og Herning har lyst til at se og høre, skal de handle om noget, de kan identificere sig med. Det har jeg altid haft forståelse for, for jeg er selv vestjyde med krop og sjæl.

Sådan siger Flemming Vistisen, der efter 17 år i spidsen for egnsteatret Operaen i Midten i Holstebro takker af 1. august.

Ikke fordi han er kørt træt i hverken opera eller ensembleledelse, men han er fyldt 66 år, og nu vil han gerne prøve andre sider af tilværelsen af, forklarer han i en pressemeddelelse.

Flemming Vistisen er konservatorieuddannet i slagtøj og musikteori, og han tog en dirigentuddannelse hos The Royal Academy of Music i London med udmærkelse.

- I begyndelsen hed vi Musikdramatisk Teater, og det betegner meget præcist, hvad det er, vi gennem årene har søgt at udbrede kendskabet til og nyudvikle. Det har været modigt og visionært af de fire kommuner Ikast-Brande, Herning, Holstebro og Struer at støtte os økonomisk, men trods det er vi det egnsteater i landet, der har det mindste budget. Det har i den grad været udfordringen for Operaen i Midten at bruge så få penge som muligt på daglig drift og i stedet kanalisere det, vi har, over i at skabe nutidig scenekunst af høj kvalitet, siger Flemming Vistisen.

Han afleverer et nøglefærdigt program for teatersæson 2021-22 til sin efterfølger.

- Det bliver en opsummering af, hvad vi har lavet gennem årene. Operaen i Midten har forestillinger til alle aldersgrupper, og vi vil komme hele vejen rundt i det repertoire, egnsteatret har stået for i årene med mig som leder, siger Flemming Vistisen.

Fremtidsplanerne for opera-lederen kommer blandt andet til at udfolde sig i hans hus i Spanien.

- Jeg har også lige købt et hus på Lolland. Så jeg flytter fra egnen, men kommer ofte tilbage, for jeg har stadig familie, heriblandt min søn, i Holstebro, siger den snart frisatte operamand.