Sømand fra Ærø trumfer Hernings »måske ældste« fodboldspiller

For et par år siden omtalte vi i et fødselsdagsinterview Herning Fremads Ole Nielsen som landets »formentlig ældste aktive fodboldspiller«, men ....

12. april 2021, 19.29

Det var denne fødselsdags­omtale i Herning Folkeblad fra 12. februar 2019, der fik tidligere sømand Tage Hansen fra Marstal på Ærø til at gribe telefonen.

FODBOLDVETERAN Telefonen ringer på redaktionen.

Det er tidligere sømand Tage Hansen, der har grebet røret hjemme i Marstal på Ærø for lige at knytte en kommentar til én af Herning Folkeblads historier.

Der er nemlig sket det, at han sad og »surfede« på sin computer og blandt andet lavede en google-søgning på »ældste fodboldspiller«.

Og her dukkede så en fødselsdagsomtale op af herningensiske Ole Nielsen, som i februar 2019 rundede 80 år. Historien har i høj grad sit omdrejningspunkt i fodboldspillet, som altid har stået Ole Nielsens hjerte nært. Blandt andet fortæller han om, at han stadig i en alder af 80 år spiller på Herning Fremads super-veteran-oldboys-hold og tror på, at det er »bedst at holde sig i gang«, som han siger til Folkebladet.

Læs også:
Danmarks ældste fodboldspiller fylder 80: - Det er bedst at være i gang
+Abonnement

På hold med de 30-årige

Alt det er der slet ikke noget galt i, lyder meldingen i telefonen fra det sydfynske øhav.

- Nej, jeg holder da helt med ham i, at det er bedst at være i vigør, siger Tage Hansen.

Der, hvor artiklen mangler noget, er ifølge ærøboen, at vi beskrev Ole Nielsen som »Danmarks formentlig ældste aktive fodboldspiller«.

- For jeg fylder altså 88 om et par måneder, og jeg spiller stadig, lyder meldingen fra Marstal, hvor Tage Hansen er en del af det lokale oldboyshold, som netop er kommet på græs igen efter den eneste corona- og vinternedlukning.

Og det er altså vel at mærke ikke sådan et super-veteranhold som det i Herning Fremad, hvor man skal være mindst 65 år for at være gammel nok. Næ, i Marstal er der kun ét oldboyshold, så Tage Hansen løber om kap med »knægte, der vel dårligt er fyldt 30«, som han siger. Og han synes selv, det går helt hæderligt.

Ligesom sin nu 82-årige herningensiske kollega på grønsværen har Tage Hansen også været glad for fodboldspillet siden barnsben. Men fordi han arbejdede som sømand, har han været væk fra holdspillet i voksenlivet. Først da han gik på land og blev pensionist, fik han for 23 år siden gang spillet igen.

Følger med fra sidelinjen

Ole Nielsen fra Herning Fremad har derimod spillet kontinuerligt gennem rundt regnet 70 år - først som dreng i Sinding og siden ungdomsårene som fast mand i Herning Fremad, hvor han har spillet på den gode side af 1600 kampe gennem tiden og også uden for banen har siddet på en lang række forskellige poster, som har givet ham status af æresmedlem i klubben.

I dag kommer Ole Nielsen stadig som 82-årig på banerne på Teglvænget, men benene vil ikke rigtigt hverken løbe eller drible længere, så i stedet følger han med fra sidelinjen. Og så går han og hustruen Frida nogle lange ture for at holde kroppen i gang.

88-årige Tage Hansen melder for sit vedkommende klar til ugens træning i Marstal mandag aften.

Indlæser debat...