Som man råber i skoven

7. november 2019, 13.40

Peter Langborg. Foto: Flemming Hansen

SVAR 2. november har chefredaktør Vibeke Larsen under overskriften »Hvorfor skal det være så ondskabsfuldt« sit ugeindlæg, »Ugen på tryk« her i avisen.

I indlægget beklager hun sig blandt andet over, at Umut Sakarye - den tyrkiske restauratør, som var en del af Vild med Dans - »har besluttet at forlade Vild med Dans, fordi han er så ked af og ikke længere kan holde til de svinske kommentarer, nogle mennesker skriver om ham på Facebook. Og om hans restaurant Guldkroen.«

Nu er det dog ofte sådan, at som man råber i skoven, får man svar. Dog har Umut overhovedet ikke fået et svar, som tilnærmelsesvis tangerer hans eget udbrud mod Pernille Vermund på samme Facebook.

Den tyrkiske tv-danser stillede sig beredvilligt - længe før Vild med Dans - i køen af hadske migranter, der hånede Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund. Han skrev blandt andet: »Din mor er tabt, Pernille Vermund«.

Desværre forholder det sig sådan, at Pernille Vermunds 67-årige mor har boet adskillige år på plejehjem, fordi hun lider af en alvorlig og uhelbredelig sygdom, hvilket gør den tyrkiske migrants hånlige besked - om ikke andet - så i alle tilfælde ekstremt malplaceret. Men okay, nu passer Umuts politiske tilhørsforhold måske bedre sammen med Vibeke Larsens, end Pernille Vermunds gør, og så skal lille Umut naturligvis forsvares i den politiske korrektheds navn.

Dette synes dog egentlig mere ondskabsfuldt overfor Pernille Vermund, end samtlige de kommentarer Umut har modtaget efter, at han har stukket næset frem. Det, som reelt er sket i forhold til Umut, er, at ytringsfriheden er brugt fra to modpolers side. Den ene har valgt at trumfe dommernes karakterer i konkurrencen, og har holdt Umut inde i seancen, mens den anden har opponeret over dette.

Intet af det er sket i den politiske korrektheds navn, og jeg er tilbøjelig til at sige »heldigvis for det«, da den politiske korrekthed, som Vibeke Larsen efterlyser, ikke er andet end manipulation og flugt fra virkeligheden.

Kald dog for pokker en spade for en spade, og lad den øvrige lovgivning afgrænse, hvor vores ytringsfrihed standser. Det med at medierne, mediernes topfolk, politikerne og/eller andre pakker folk ind i vat, gør dem bare så tyndhudede, at de får svært ved at begå sig i den virkelige verden, fra hvilken der nemlig er et stort stykke over til den politisk korrekte af slagsen. Det gør somme tider ondt, når ytringsfriheden rammer en selv, hvilket Umut med rette fik at føle.

Læs også
Nogle få kroner til miljøet, Hans og Søren