97 anmeldelser fra sygehuset i Herning om corona-arbejdsskader

Ifølge dr.dk står hospitaler i Midtjylland for hver fjerde anmeldte covid-19-arbejdsskade

29. juli 2020, 14.36

Knap 100 af de andmeldte anmeldte arbejdssager om corona kommer fra sygehuset i Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Det er ikke nogen hemmelighed, at ansatte på hospitalerne i Herning, Holstebro og Viborg har været hårdt ramt af smitte med coronavirussen.

Ifølge dr.dk topper de tre midtjyske hospitaler nu også listen over anmeldte arbejdssager om corona - det viser tal, som dr.dk har fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som årligt behandler omkring 50.000 sager, hvor mennesker er kommet til skade eller er blevet syge på jobbet.

Af tallene fremgår det blandt andet, at der har været 97 anmeldelser fra Regionshospitalet Herning, mens der har været 70 af slagsen fra sygehuset i Holstebro og 27 fra hospitalet i Viborg.

Jens Friis Bak, der er lægefaglig direktør hos Hospitalsenheden Vest, fortæller til dr.dk, at de mange anmeldelser om mulige arbejdsskader er naturligt.

- Vi har været ganske hårdt ramt, og det har selvfølgelig også medført et større antal anmeldelser om arbejdsskader. Vi har sagt til det ramte personale, at hvis de var overbevist om, at det var en smitte pådraget på arbejdspladsen, så opfordrede vi dem til at anmelde det, siger Jens Friis Bak til dr.dk.

Han fortæller desuden, at flere ansatte i Region Midtjylland stadig er ramt af sygdommens følger, selv om der ikke har været nye smittetilfælde blandt personalet i de seneste to måneder.