Opdateret: Frygtede eksplosion ved storbrand: Branden er nu under kontrol

En bygningsbrand ved et maskinhus på en gård i Brande udviklede i morges kraftig røg, men nu er der styr på situationen

13. maj 2020, 09.04

Et maskinhus på Nørremosegaard på Sandfeldvej nordvest for Brande stod i morges i flammer. En brand, som udviklede kraftig røg. Ingen mennesker eller dyr var i fare. Foto: Flemming Thulstrup

BRANDE I morges omkring klokken 7.30 rykkede Brand & Redning MidtVest ud til en brand på Sandfeldvej nordvest for Brande. Det var et maskinhus på gården Nørremosegaard, som stod i flammer, og brandvæsenet måtte tilkalde assistance. Indsatsleder Bjarne Gregersen ved Brand & Redning MidtVest fortalte til Herning Folkeblad, at branden var kraftig, og at røgen kunne ses langt væk. Branden medførte blandt andet, at flere af ovenlysvinduerne sprængte på grund af varmen.

- Det var en meget voldsom brand, som vi endnu ikke ved, hvordan opstod. Det var i et maskinhus, så der var ingen fare for hverken mennesker eller dyr, og der var heller ingen risiko for, at branden skulle sprede sig til de omkringliggende arealer, sagde Bjarne Gregersen.

Indsatslederen opfordrede desuden folk til at holde sig væk.

Frygtede eksplosion

Bjarne Gregersen tilføjede videre, at brandfolkene var nødsaget til at gå forsigtigt til værks for at undgå en mulig eksplosion.

- Vi havde en formodning om, at maskinhuset var opbevaringssted for en række gasflasker, og det betød naturligvis, at vi skulle gå til opgaven med ekstra påpasselighed.

Branden er nu under kontrol, mens brandårsagen skal undersøges nærmere.