Fotografier i vinduerne

14. januar 2020, 12.29

UHRE Et nyt år betyder en hel række nye udstillinger i vinduerne i Den gamle Købmandsgaard i Uhre. Den første af disse udstillinger har titlen »Fotografering«.

Udstillingen byder på små og store billeder taget hos den lokale fotograf, gamle og nyere billeder, hvoraf de fleste er sort-hvide og i gamle firkantede trærammer, men der er også billeder i rammer af sølv eller et andet metal.

Billederne viser enkeltpersoner, der oftest er fotograferet som portrætter, men også par og familier er afbildet.

Børnene har også været hos fotografen. Der er de to piger, som er søskende, pigen med sin hund, de to halvstore brødre i matrostøj og de små børn - henholdsvis en dreng og en pige i kurvestol iklædt fint tøj, støvler og med sløjfe i håret.

Der er også et lille hæfte om Kehlet Foto, der reklamerer med det store abonnement til 21 kroner 50 øre.

Det må være nogle år gammelt, for teksten henvender sig til læseren i De-form, navneordene er skrevet med stort begyndelsesbogstav, og endelig er prisen uhørt lav målt med nutidens målestok.

Mellem fotografierne er der fotografiapparater til amatørbrug og forskelligt andet fototilbehør. Nogle af fotografiapparaterne er meget gamle firkantede apparater, mens andre først skulle tages ud af det tilhørende læderetui og dernæst »trækkes ud«, hvilket de dog ikke længere vil være med til.

Butikken har været lukket i januar, så der kunne blive gjort hovedrent, ryddet op og lavet forskellige reparationer, men søndag 2. februar er butikken igen åben for besøgende, der kan glæde sig over den nye stenbelægning foran butikken.