V og K lytter ikke til dem, der har brug for tidlig pension

1. december 2021, 11.48

Mogens Jensen. Foto: Pr-foto

ARNE Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt der er behov for en egentlig ret til tidlig pension, må det efterhånden være blevet gjort til skamme. I løbet af de første fire måneder har knap 30.000 mennesker ansøgt om at trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet. I de midt- og vestjyske kommuner er der tale om mere end 3.000 ansøgere.

Rigtig mange faglærte og ufaglærte er startet tidligt på arbejdsmarkedet, og de skal naturligvis kunne trække sig tilbage, inden kroppen siger stop, og en værdig pensionisttilværelse er uden for rækkevidde.

Den holdning deler Venstre og Konservative desværre ikke. Begge partier melder i deres finanslovsudspil for 2022 ud, at Arne-pensionen skal rulles tilbage.

Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvorfor man ikke kan unde jordbetonarbejderen og SOSU-assistenten at få gode år på pension på lige fod med akademikeren og kontorassistenten.

De to partier peger på seniorpensionen som vejen frem, men den er jo for mennesker, der allerede er syge. Skal man virkelig presses til at gå på arbejde, indtil man bliver syg? Vi mener, at når man har bidraget til samfundet siden slutningen af teenageårene, så er det kun ret og rimeligt, at man kan trække sig tilbage, inden man er nedbrudt. Når så mange har ansøgt, burde det sende et klart signal til d’herrer Ellemann og Pape om, hvordan virkeligheden forholder sig. Det er en skam, de ikke lytter.

Indlæser debat