Bording-firma investerer stort

BF12 tjente godt tre millioner kroner i 2019 og forventer et næsten lige så godt 2020 trods corona, da firmaet investerer offensivt i disse dage

4. juli 2020, 06.59

Direktør Jørgen Kristensen ved BF12’s nye opskæringsanlæg. Anlægget er netop sat i drift og betyder, at virksomheden mere end fordobler kapaciteten til pladeopskæring. Foto: PR-Foto

ERHVERV En offensiv strategi med en vellykket satsning på træbaserede løsninger til byggeriet kaster nu nye investeringer af sig hos BF12 i Bording. Efter et 2019, der bød på ny regnskabsrekord, udvider træspecialisten nu med ekstra kvadratmeter. BF12 - der tidligere hed Bording Fronts - får 2.000 nye kvadratmeter, som blandt andet skal huse en komplet afdeling til produktion af akustikbeklædning.

BF12 har til formålet investeret i en ny cnc-styret boremaskine til perforering og et nyt anlæg til pladeopskæring. Sidstnævnte - en Homag Sawteq B-300 - er netop sat i drift og betyder mere end en fordobling af kapaciteten til opskæring.

- Med den nye afdeling får vi kapacitet til at imødekomme en stigende efterspørgsel på akustikløsninger, hvor vi har større ordrer inde til blandt andet skoler og erhverv, fortæller direktør Jørgen Kristensen i en pressemeddelelse.

Nyt kundesegment

BF12 har siden finanskrisen investeret massivt i sin maskinpark for at kunne håndtere hele værdikæden inden for træbearbejdning i eget hus. Det har skabt grundlag for opbygning af et nyt, stort kundesegment inden for byggeriet som supplement til produktionen af blandt andet køkkenlåger, fronter og møbelkomponenter.

- Vi har de seneste år målrettet vores investeringer mod kunder i byggeriet og har løbende fornyet og udvidet vores maskinpark. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at BF12 skal være produktionspartneren, der kan stå for alt fra opskæring til færdigt produkt, fortæller Jørgen Kristensen.

Den strategi har mange virksomheder set værdien i. Kundespecifikke løsninger til byggeriet står i dag for knap en tredjedel af BF12’s samlede omsætning, og efterspørgslen er stigende.

Blandt disse virksomheder er trævarespecialisten Keflico, der har benyttet BF12 som produktionspartner på flere markante byggeprojekter; herunder Danske Banks nye domicil i Aarhus, udvidelsen af Syddansk Erhvervsskole i Vejle og ombygningen af Fredericia Sundhedshus.

Tror på godt 2020

BF12 offentliggjorde i foråret sit hidtil bedste årsregnskab med et overskud på 3,2 millioner kroner før skat, og trods Corona-krisens udfordringer budgetterer virksomheden i 2020 fortsat med et resultat tæt på niveauet fra 2019.

Foruden en rigtig fornuftig ordrebeholdning er det ikke mindst investeringerne i bygningsmassen og maskinparken, en FSC-certificering og implementeringen af et nyt ERP-system, der skaber forventninger om endnu et stærkt år hos træfabrikken i Bording.

BF12 er etableret i 1974 og fremstiller træbaserede komponenter til møbel-, køkken- og byggeindustrien. Virksomheden har adresse på Fabriksvej i Bording og beskæftiger 45 medarbejdere, der udfører alt fra pladeopskæring og savning til overfladebehandling. BF12 er ejet af direktør og hovedaktionær Jørgen Kristensen samt bestyrelsesformand Jørgen Mølholm, som begge har mange års erfaring fra træindustrien.