Knudmosen og handicapstien

2. august 2021, 13.32

Joan Hansen. Foto: Tom Laursen

NATUR Knudmosen er et fantastisk naturområde, der ligger kun 10 minutters gang fra Torvet i Herning. Knudmosen er godt forsynet med veje og stier gennem lysninger og åbne områder, hvor naturens variationer understreges.

Der er mange forskellige stier, og Herning Kommune har gennem en årrække været i gang med at forbedre stierne i Knudmosen.

Den oprindelige handicapsti, som ligger ved Knudmosebjerget, skal også fremover kunne benyttes af handicappede borgere i kørestol eller andet uden at være bange for, at der går dyr på stien, og de som har været i Knudmosen her hen over sommeren har kunnet se, at lågen har stået åben, og at der er skrevet, at der ikke er dyr.

Man kan kort sige, at der har været nogle ting i forbindelse med den nye hegning og græsning med dyr i området, som ikke har været optimale for alle brugergrupper.

Så ud fra den dialog og besigtigelse jeg havde sammen med brugere i området samt Herning handicapråd i starten af juli, så er det aftalt, at handicapstien skal være uden for hegningen, således at man kan færdes på stien uden at komme ind til dyrene.

Derudover vil selve Knudmosebjerget også blive hegnet fra, således at der ikke kommer til at gå dyr der.

Der vil ikke blive sat dyr på arealerne igen, før de aftalte ændringer er lavet.

Der er rigtig mange, som benytter Knudmosen til daglige gå- og løbeture. Og jeg er derfor rigtig glad for, at vi i fællesskab har fundet en god løsning, så alle brugerne fortsat har gode adgangsforhold til stierne i Knudmosen.

Så fortsat god tur i Knudmosen, måske ses vi ?

Indlæser debat...