Ulven kommer!

Udgivet:30. marts 2015, 11.20

Læsetid:2 minutter

af Dorte Bille Leder af MidtVest Pigekor

advarsel Eventyrene skal huske os på, at der er noget alment menneskeligt, som vi skal være opmærksom på og lære af. Fortolkningen af et eventyr er naturligvis individuel - farvet af den person, som læser det.

Sætningen: »Ulven kommer« stammer fra nedenstående folkeeventyr, og temaet kan findes i eventyr fra hele verden i forskellige variationer:

Drengen og ulven

»Der var engang en dreng, som vogtede får i nærheden af en landsby. En dag, da han kedede sig rigtig meget, fandt han på at lave lidt sjov med folkene hjemme i landsbyen.

Han sprang op på en stor sten, og så råbte han lige så højt han kunne:

- Ulven kommer! Ulven kommer!

Folk slap, hvad de havde i hænderne og kom løbende for at hjælpe. Men der var ingen ulv, de fandt bare drengen, som lo og lo, så tårerne trillede ham ned ad kinderne.

På den måde narrede han dem flere gange.

Så en dag kom der virkelig en ulv. Drengen blev rædselsslagen og råbte så højt han kunne:

- Ulven kommer! Ulven kommer!

Men denne gang var der ingen, som troede ham, og ulven tog hele fåreflokken.«

Jeg har tænkt en del på eventyret. Især for nogle uger siden, da Danmark var udsat for et forløb, som ulykkeligvis endte med, at mennesker blev skudt.

Jeg tænker på de begivenheder, der fandt sted på Østerbro, ved Den Jødiske Synagoge, hvor to personer blev slået ihjel, og på Nørrebro, hvor gerningsmanden blev skudt af politiet, og hvor også fem politibetjente blev såret.

Jeg føler mig overbevist om, at politi og PET har reageret efter instrukserne og gjort, hvad der skulle til i forhold til at forfølge gerningsmanden, og desværre endte jagten med, at endnu et menneske måtte lade livet. Det var et meget dramatisk døgn, og hændelsesforløbet har påvirket os allesammen - det er der ikke nogen tvivl om.

Men når støvet har lagt sig, og vi får tingene lidt på afstand, tror jeg, at noget af det, vi kan lære af hele forløbet må være, at vi tænker på Peter og Ulven - især medierne.

Vi har selvfølgelig en ret til at vide, hvad der foregår, så vi selv kan tage stilling. Det er derfor, vi har medierne.

Men jeg kan ikke lade være med at tænke: Hvordan vil pressens reaktion være, hvis vi bliver udsat for noget, som er værre end episoden i februar 2015?

Altså, hvis ulven virkelig kommer, hvordan skal vi så reagere?

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere