Sådan gik det: "Ulvene" slagtet i effektivt nordsjællandsk målshow

FC Nordsjælland sprudlede mod matte Midtjylland

31. oktober 2020, 15.38

Bozhidar Kraev i duel med FC Nordsjællands Johan Djourou. Kraev fik chancen på toppen, men fik ikke vist nogen målfarlighed. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland blev lørdag sænket af et effektivt FC Nordsjælland-mandskab, der på hjemmebane vandt 4-1.

FCM stillede igen med Mikkel Andersen på mål i stedet for den skadede Jesper Hansen. Erik Sviatchenko, Paulinho og Sory Kaba blev alle sparet. Det betød, at FCM stillede med en alternativ opstilling med blandt andre Manjrekar James, Nikolas Dyhr og Nicolas Madsen i start-11.

Nordsjællænderne tog føringen allerede efter 10 minutter. De formåede at fastholde et langt pres på FCM, og til sidst mistede en relativ upresset Anders Dreyer bolden direkte til Magnus Kofod. Han spillede bolden videre til Abu Francis, der med et flad skudt styrede bolden i mål i det lange hjørne.

Godt fem minutter senere var hjemmeholdet tag på igen. Denne gang klarede Mikkel Andersen skuddet fra distancen, og returbolden blev skudt over mål.

Efter godt en halv time reddede Mikkel Andersen et skud med brystet, og det indledte en FCM-omstilling. Anders Dreyer fik bolden, trak udenom Ulrik Yttergaard og udplacerede effektivt Peter Vindahl Jensen i FCN-målet. En effektiv revanche for hans fejl tidligere.

Mål før pausen

Umiddelbart før pausen tog FCN igen føringen. Igen var det Abu Francis, der med et drømmehug krøllede bolden op i det ene målhjørne. En flot, flot scoring, men det var ikke det, FCM havde brug for lige før pausen.

Og de havde slet ikke brug for, at det blev 3-1 kort efter pausen. Højrebacken Martin Frese scorede flot med venstrepoten, og frustrationerne var tydelige i FCM-lejren.

Læs også
Se karakterne: Ikke mange opløftende præstationer i stort FCM-nederlag

Trods en tidlig dobbeltindskiftning af Frank Onyeka og Awer Mabil i anden halvleg lykkedes det ikke de midtjyske gæster at komme tilbage. Hjemmeholdet kombinerede flot og tillod ikke et tandløst FCM-mandskab meget.

Pione Sisto fik dog sparket bolden i mål. Dommer Jakob Sundberg dømte offside, og VAR stadfæstede hans dom.

I stedet blev det kort efter 4-1. Lynhurtige Kamal-Deen Sulamana modtog en lang aflevering og var ikke offside, fordi Manjrekar James hang. Deen gik direkte på mål og fik bolden forbi Mikkel Andersen.

Fire rigtigt flotte scoringer sikrer FCN tre fortjente point mod et mat midtjysk mandskab.

Næste udfordring for FCM bliver hjemmekampen mod Ajax i Champions League på tirsdag.

Du kan genlæse kampen i Ritzaus liveblog herunder.