Godt jeg ikke er politiker

Udgivet:21. januar 2023, 12.13

Læsetid:1 minut

Mikkel Michelsen. Foto: Privatfoto

Af Mikkel Michelsen. Dalgas Plads 7C 4, 4, Herning

BUDGET Godt man ikke er politiker. Lige nu skal Herning Kommune igennem en større besparelsesrunde. Priserne er steget også for kommunen, og det har været umuligt at holde de vedtagne budgetter. Alt for sent opdager kommunen, at der er brugt al for mange penge. Man kan med rette spørge, hvorfor politikerne ikke er blevet underrettet betydelig tidligere - løbende budgetkontrol hedder det, men det findes åbenbart ikke i en Venstredrevet kommune som Herning.

Når et udvalg får at vide, at de har brugt 5 millioner kroner for meget, så er det selvfølgelig muligt at finde pengene indenfor eget budget, men når samme udvalg senere bliver informeret om, at der ikke er brugt 5 millioner kroner for meget, men derimod 35 millioner, så er politikernes arbejdsbetingelse langt fra troværdige og rimelige. Borgmesteren er ansvarlig for forvaltningens arbejde og her har ansvaret svigtet med endnu mere elendige forhold for borgerne som resultat.

Der venter en kæmpe opgave for politikerne, hvis Herning Kommune igen skal være sin service overfor borgerne bekendt. Politik er at prioritere, i rigtig mange år har andre ting end service overfor borgerne været prioriteret rigtig højt i vores kommune.

Resultatet ses nu, der er ikke råd til den mest nødvendige service. Endnu engang godt jeg ikke er politiker.

Opgaven er tæt på umulig.

Indlæser debat