Ny skattestyrelse indviet i Herning

Administrations- og Servicestyrelsen i Herning blev i dag indviet med besøg af skatteministeren

28. juni 2018, 14.21

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i disse dage på tur rundt i landet for at indvie landets syv nye skattestyrelser. Efter indvielsen af Administrations- og Servicestyrelsens hovedsæde i Herning drog han til Aarhus for at indvie Toldstyrelsen. Foto: Flemming Hansen

Indvielse Kantinen hos det snart forhenværende skattecenter i Herning var omkring middagstid i dag fyldt godt op med medarbejdere. I dag var de ansatte dog ikke kun mødt op for at indtage frokosten, da indvielsen af Administrations- og Servicestyrelsen fandt sted. Den er en del af regeringens plan for en total omlægning af Skat, hvor der er blevet lavet i alt syv styrelser fordelt rundt omkring i landet.

Styrelsen i Herning skal beskæftige sig med HR, bygninger, service, indkøb og bogføring og vil på sigt komme op på 270 medarbejdere. Samtidig vil styrelsen også få en underafdeling i Høje Taastrup, som vil beskæftige omkring 70 folk.

I forbindelse med indvielsen var der taler ved direktør i Administrations- og Servicestyrelsen, Claus Henrik Larsen, borgmester Lars Krarup (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Sidstnævnte kunne i dag også fejre tre års jubilæum som skatteminister.

- Det, jeg har brugt mest tid på i de her tre år, har været genopbygningsarbejdet ved at sikre en ny skatteforvaltning og at få et nyt og stærkere skattevæsen, lød det fra ham.

Den nye skattestyrelse i Herning får med administrations- og servicearbejdet til opgave at understøtte den øvrige skatteforvaltning.

- Det er fuldstændigt afgørende, at I lykkes med jeres opgaver for at de andre styrelser kan levere på deres kerneopgaver, lød det yderligere fra Karsten Lauritzen henvendt til de mange medarbejdere.

Da direktør i Administrations- og Servicestyrelsen Claus Henrik Larsen fik ordet, kom han blandt andet ind på de arbejdsopgaver, der venter forude for Hernings nye styrelse.

- En af de meget store opgaver, som vi står overfor her i Administrations- og Servicestyrelsen, det er netop at rekruttere en masse nye medarbejdere. Vi skal faktisk på tværs af Skatteforvaltningen i hele Danmark ansætte mellem 3000 og 4000 nye medarbejdere. Det er en kæmpe opgave og en kæmpe transformation, fortalte han.

Administrations- og Servicestyrelsen i Herning åbner ligesom de øvrige seks styrelser officielt 1. juli.

Læs mere om indvielsen og den nye skattestyrelse i fredagens Herning Folkeblad og her på aoh.dk.

Læs også
Hernings nye skattestyrelse først helt på plads i 2021
+Abonnement