Omikron-smitte fundet efter Jung-koncert i København

Deltagere ved koncert i Royal Arena og fredagsbar på Panum Instituttet opfordres til at tage en lyntest.

7. december 2021, 12.57

Der er konstateret to tilfælde af den nye coronavariant Omikron efter en koncert med bandet Jung i Royal Arena i torsdags. På billedet spiller Jung på Småfest i sommeren 2020. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Styrelsen for Patientsikkerhed har konstateret smitte med Omikron-varianten i forbindelse med smitteudbrud ved to begivenheder i sidste uge.

Det drejer sig om en koncert med bandet Jung i Royal Arena i København torsdag og en fredagsbar på Panum Instituttet, der også ligger i København, fredag.

Det skriver styrelsen på Twitter.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer til at tage en lyntest hurtigst muligt, hvis man har været til stede ved en af de to begivenheder.

Mandag oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed, at der var registeret smitte hos ni personer, der var til Jung-koncert torsdag.

På daværende tidspunkt var der ikke kendskab til smitte med den nye variant. Men styrelsen fortæller nu, at personer, der var til koncerten, er konstateret smittet med Omikron.

Panum Instituttet hører til Københavns Universitet. Instituttet huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at der torsdag middag er fundet 2 tilfælde af Omikron ud af i alt 13 smittede ved koncerten i Royal Arena. Der var i alt 11.000 deltagere ved koncerten.

Ved fredagsbaren på Panum Instituttet er der fundet et smittetilfælde ud af fire smittede i alt, oplyser styrelsen. Der var i alt 500 deltagere ved fredagsbaren.

Mandag oplyste Statens Serum Institut, at der var fundet i alt 261 tilfælde af smitte med den nye coronavariant i Danmark.

Det var en stigning på 78 siden søndag. Altså er smitte med varianten, der først blev fundet i det sydlige Afrika, støt stigende.

Jung-koncerten er ikke den første koncert, der har ført til smitte med Omikron.

Ved en koncert med DJ Martin Jensen i Aalborg, der fandt sted 27. november, er der konstateret ti tilfælde af den nye variant. Der var 2000 deltagere ved koncerten i Aalborg.

Desuden har en julefrokost i Viborg med 150 deltagere ført til et større smitteudbrud. 69 af deltagerne er konstateret smittet med Omikron.

/ritzau/