112

Dom ved Retten i Herning: 51-årig mand dømt for vold og voldtægt mod sin ægtefælle

Udgivet:21. januar 2022, 16.31

Læsetid:1 minut

En 51-årig mand blev fredag dømt ved Retten i Herning. Fire års fængsel lød dommen for vold og voldtægter mod ægtefællen. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Retten i Herning idømte fredag 51-årige Zelgay Hussaine fra Herning fire års fængsel for adskillige voldtægter af sin ægtefælle. Manden blev også kendt skyldig i at have fremsat trusler og vidnetrusler mod ægtefællen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 51-årige mand har været varetægtsfængslet siden 19. maj. Han var først sigtet og siden tiltalt for i perioden fra 1. april til 17. maj 2021 at have begået vold og psykisk vold mod sin 35-årige ægtefælle samt for blandt andet at have voldtaget hende i op til flere tilfælde. Han blev frifundet for blufærdighedskrænkelse, psykisk vold og ulovlig tvang, men kendt skyldig i hovedforholdet vedrørende vold og voldtægt.

Han blev derudover udvist af landet for bestandigt i medfør af udlændingeloven.

- Det glæder mig, at retten har fundet beviserne for de mange tilfælde af vold og voldtægter tydelige nok til, at de har idømt den tiltalte en mærkbar fængselsstraf, siger anklager Alexander Stürup, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 51-årige nægtede sig skyldig i alle anklager og ankede dommen til frifindelse. Han blev fængslet efter dom.

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere