Ikast-back skifter fra Tyskland til AaB

22-årige Andreas Poulsen fik aldrig succes i Tyskland. Nu har den tidligere FCM-spiller skrevet kontrakt med AaB

Udgivet:29. juni 2022, 17.25

Læsetid:2 minutter

Andreas Poulsen (i.m.) var i sidste sæson udlejet til Ingolstadt i den tyske 2. Bundesliga uden den store succes. Nu søger den hurtige venstreback lykken i AaB. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Efter fire år i udlandet vender Andreas Poulsen hjem til 3F Superligaen.

Den 22-årige venstrebac, der er født og opvokset i Ikast, har skrevet en fireårig kontrakt med AaB, der henter ham fra tyske Borussia Mönchengladbach.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. AaB er en interessant klub, der har gang i noget spændende. Jeg synes, der er et stort potentiale i truppen, og jeg er sikker på, at vi kan opnå noget stort sammen, siger Andreas Poulsen til AaB’s hjemmeside.

- På det personlige plan håber jeg, at jeg i de næste fire år kan få tryghed og en masse kontinuerlig spilletid. Det er i hvert fald det, jeg vil arbejde rigtigt hårdt for. Jeg har jo spillet en del U21-landskampe på Aalborg Portland Park, så jeg glæder mig rigtigt meget til også at spille foran AaB’s fans og forhåbentlig levere en masse gode præstationer, krydret med mange assists, siger den 22-årige ikastbo.

Andreas Poulsen

Født 13. oktober 1999 i Ikast (22 år)

Højde: 188 centimeter

Position: Venstre back

Familie: Mor Anja, far Allan og storebror Alexander

Klub: AaB

Klubber som ungdomsspiller: Ikast KFUM, Herning Fremad, FCM

Klubkarriere:

FC Midtjylland 2013-2018

Borussia Mönchengladbach, Tyskland 2018-2022

- Austria Wien, Østrig (leje) forår 2020

- Austria Wien, Østrig (leje) forår 2021

- FC Ingolstadt 04, Tyskland (leje) 2021-2022

AaB 2022

Udvalgte meritter:

45 U-landskampe og 8 mål for Danmark

Dansk mester med FC Midtjylland 2017/18

Tre gange dansk U19-mester med FCM (2014/15, 2015/16, 2017/18)

Årets akademispiller i FC Midtjylland 2018

Han debuterede i superligaen allerede i 2016, da FC Midtjylland gav ham fuld spilletid i en udekamp mod Silkeborg. På det tidspunkt var Andreas Poulsen lige fyldt 17 år.

Ikastboen var et højt rost talent i ungdomsårene, hvor han vandt tre danske U19-mesterskaber og blev kåret til årets akademispiller, før han i sommeren 2018 blev solgt til tyske Borussia Mönchengladbach for op mod 35 millioner kroner. Han var bare 18 år på det tidspunkt.

Gennembruddet kom dog aldrig i Gladbach, som to gange lejede ham ud til Austria Wien og én gang til Ingolstadt, mens han blot fik én kamp for Gladbachs førstehold.

- Andreas’ talent er indiskutabelt, og vores fælles mission er nu at få kickstartet hans karriere til gavn for AaB og til gavn for Andreas selv, siger Inge André Olsen, sportschef i AaB.

- Andreas kan operere både i venstre forsvarsside og som venstre kant, og med sine offensive dyder passer han godt ind i den stil, vi gerne vil praktisere. Han er godt bygget, fremadrettet i sine løb og sit spil, og hans gode venstrefod vil helt sikkert blive et våben for os, siger Inge André Olsen til klubbens hjemmeside.

Anders Poulsen spillede 45 ungdomslandskampe for Danmark og var til U21-EM i både 2019 og 2021.

Læs også
<span>Gladbach-tiden lakker mod enden:</span> Ikastbo åben for retur til Superligaen <span>Gladbach-tiden lakker mod enden:</span> Ikastbo åben for retur til Superligaen
Læs også:
Gladbach-tiden lakker mod enden: Ikastbo åben for retur til Superligaen
Læs også
<span>FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte:</span> Det var kun derfor, jeg ikke forlængede <span>FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte:</span> Det var kun derfor, jeg ikke forlængede
Læs også:
FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte: Det var kun derfor, jeg ikke forlængede

Indlæser debat