Venstre placerede udrejsecenter på Kærshovedgård

Udgivet:30. september 2022, 11.55

Læsetid:2 minutter

Mogens Jensen. Foto: PR-foto

Af Mogens Jensen folketingsmedlem for Socialdemokratiet

AFVIST Det er beskæmmende at læse kritikken angående Kærshovedgård fra Venstres Kenneth Mikkelsen og Mads Fuglede her i avisen. I Socialdemokratiet gør vi alt for at få afviste asylansøgere og udvisningsdømte til at rejse hjem. Desværre er udrejsecentre som Kærshovedgård nødvendige, men der skal ikke herske tvivl om, at vi mener, at beboerne ikke hører hjemme i Danmark og arbejder på at få dem til at rejse. Ligesom vi har stor sympati for naboerne til Kærshovedgård. Det er ganske byrdefuldt.

Vi er særdeles opmærksomme på sikkerhedstruslen fra radikaliserede mennesker, og det ved Venstre udmærket godt. Det er alvorligt, og vi følger udviklingen ganske nøje. Når det kommer til kritik af, at regeringen ikke har fundet en ny placering for udrejsecenter, må jeg minde om, at det har vi forsøgt. Men Venstre nægtede at støtte den socialdemokratiske regerings forslag om at flytte de kriminelle udlændinge til Langeland, da vi foreslog det. Ligesom Venstre vist har glemt, at det var dem - med Inger Støjberg i spidsen - der valgte Kærshovedgård som placering for udrejsecenter tilbage i 2015.

Begge Venstre-mænd nævner igen Lindholm som en mulighed. Men det er useriøst igen og igen at bringe Lindholm op i debatten, og det ved de godt. Lindholm er ikke en øde ø - man kan gå i land ved lavvande. Og det vil koste en million kroner årligt at drive per udlænding. Det er enorme summer, der skulle bruges på mennesker, der ikke engang burde være her.

Den socialdemokratiske regering knokler for at få flere kriminelle udlændinge og afviste asylansøgere til at rejse hjem. Vi har lavet Danmarks første hjemrejselov. Og vi har oprettet en Hjemrejsestyrelse. Vi giver kompensation til Kærshovedgårds naboer, ligesom der også gives midler til lokalsamfundet.

For det er voldsomt at være nabo til et udrejsecenter. Alt imens stikker Venstre hovedet i busken, når der reelt lægges andre løsningsforslag på bordet, ligesom man helt har glemt, hvem der egentlig oprettede udrejsecenter på Kærshovedgård i sin tid.

Indlæser debat