Milepæl i Region Midtjylland: 90 procent er vaccineret mod coronavirus

Takket være borgernes opbakning og en stor indsats fra sundhedsansatte er 90 procent af borgerne i Region Midtjylland fra 12 år og op nu vaccineret mod covid-19

22. november 2021, 13.47

Over 90 procent af borgerne over 12 år i Region Midtjylland er nu blevet vaccineret. Foto: Tom Laursen

MIDTJYLLAND Ifølge Sundhedsministeriet er høj vaccinetilslutning en forudsætning for, at vi kan holde samfundet åbent. Ministeriets målsætning er, at 90 procent af borgerne bliver vaccineret mod COVID-19.

Det mål er nået i Region Midtjylland, oplyder regionen i en pressemeddelelse.

Alle borgere, der er fyldt 12 år, er inviteret til gratis vaccination mod covid-19. Og i Region Midtjylland har 90 procent af de inviterede taget imod tilbuddet.

- Tusind tak for opbakningen til de mange borgere, der er vaccineret. I hjælper os med at holde smitten nede og sikre, at hospitalerne har kapacitet til at behandle de borgere, der har behov for behandling, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Regionen vil stærkt opfordre alle, der er inviteret til vaccination, til at blive vaccineret mod COVID-19.

Kaffe og kage til ansatte

Første covid-19 vaccine blev givet 27. december 2020 til en plejehjemsbeboer. Siden er vaccinationsindsatsen øget i takt med at regionen har fået flere vaccinedoser leveret.

- Målet kunne ikke være nået uden en kæmpe indsats fra vaccinestederne. Deres medarbejdere har knoklet for at sikre alle inviterede borgere let adgang til vaccination. Derfor fejrer vi, at målet er nået med kaffe og kage til dem alle, siger Anders Kühnau.

I morgen, tirsdag 23. november, fejrer vaccinestederne i hele Region Midtjylland, at 90 procent af alle inviterede er vaccineret.

To regioner når grænse

Ifølge Ritzau er også Region Nordjylland oppe på at have vaccineret 90 procent af borgerne over 12 år. De tre andre regioner har endnu ikke nået grænsen, men både Region Hovedstaden og Region Sjælland er ganske tæt på at nå målet for december.

Region Hovedstaden har, på grund af et stort ryk de seneste uger, nu en vaccinetilslutning på 88 procent.

Region Sjælland oplyser, at man mandag har en vaccinetilslutning på 88,6 procent.

Det har for Ritzau ikke været muligt for Region Syddanmark at finde frem til den nøjagtige vaccinetilslutning, da der er travlhed med vaccineoprustning.

Indlæser debat