Operafestival på Herningsholm

Herning Opera Festival lægger tre af sine koncerter på Herningsholm

Udgivet:27. maj 2022, 16.10

Læsetid:2 minutter

Operaglade herningensere mødte talrigt op, da der var opera på plænen foran Herningsholm i forbindelse med købstadsjubilæet i 2013. Foto: Henrik Ole Jensen

9 måneder siden

HERNING Når Herning Opera Festival 2022 skydes i gang i august, inddrager festivalen for første gang omgivelserne ved den historiske venue Herningsholm, byens gamle herregård.

Det fortæller festivalen i en pressemeddelelse.

Herregården, der huser idylliske grønne arealer og Hernings ældste bygning, fungerer i dag som museum, men har bevaret sin storslåede atmosfære fra 1500-tallet. Det er netop med disse unikke omgivelser som bagtæppe, festivalens publikum kan nyde tre af årets koncerter.

Herningsholm kommer til at lægge land til tre prominente koncerter på årets operafestival: »Herregårdskoncerten«, »Wagners Verden« og »Afslutningskoncerten«.

Romeo- og Julie-kor

Herregårdskoncerten bliver første koncert på festivalens nye venue og finder sted fredag 26. august: En storslået åbningskoncert, der skyder weekenden i gang med manér.

Her vil solisterne Ingeborg Børch, Jens Søndergaard og Morten Frank Larsen synge folkekære arier, godt bakket op af MidtVest Junior og Operaen i Midtens Romeo- og Julie-kor, mens Prinsens Musikkorps leverer et storslået musikalsk bagtæppe.

Dagen efter følger koncerten »Wagners Verden« trop. Her vil Skandinaviens førende Wagner-sangere, sopran Åsa Jäger og bas-baryton Lars Fosser, tage publikum med på en fascinerende rejse ind i Wagners rige verden af intens og visionær komponistkunst.

Stjernesolister

Som en sløjfe på det hele slutter festivalens, hvor den startede. Således er sidste koncert på Herningsholm for i år et brag af en afslutningskoncert med stjernesolisterne Peter Lodahl og Cristina Pasaroiu søndag 28. august.

Herning Opera Festival finder i år sted for fjerde gang.

Festivalen tager operaen ud af koncertsalen og udfolder den på helt nye måder og helt nye steder - over flere dage (i år er det 25.-28. august) på forskellige venues i Herning. Det er opera for alle i højeste kvalitet - skabt af et bredt spektrum af talentfulde medvirkende, fra operasolister, kor og pianister til dirigenter og musikere.

Bag operafestivalen står en Operakomité med Mads Bille som formand. Projektledelsen varetages af Den Jyske Sangskole.